Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Av: Joakim
8 port
Nötkött, Gryta, Fest, Koka
Sauerbraten
Schwäbischer nationalrätt... (översatt från tyska)
Ingredienser
2,5 dl matlagningsvin, rött
(Torrt rött vin)
1,5 dl vinäger, rödvin
2,5 dl vatten
1
/
2
msk enbär
2 st lagerblad
2 st kryddnejlika
1
/
2
msk svartpeppar, hel
1
/
4
msk senapsfrö, gult
1
/
2
msk salt
1
/
2
msk socker
1
/
2
pkt soppgrönsaker
1 st lök, gul
0,6 kg ryggbiff
(el.Rostbiff)
1 msk smör
(smält)
2 msk tomatpuré
2,5 st champinjon
1,25 dl grädde, visp
Gör så här
1.
Häll vinägern i en kastrull med drygt ¾ l vatten. Rensa grönsakerna och skär i stora bitar. Halvera löken och spetsa lagerbladen med kryddnejlika. Tillsätt allt i vinägervattnet tillsammans med övriga kryddor, salt och socker. Koka kraftigt i 5 minuter och låt sedan svalna.
2.
Tvätta köttet, torka det och lägg det i buljongen, det måste vara helt täckt med vätska. Täck över och låt stå i kylen i 5-7 dagar, vänd en gång om dagen.
3.
Smält fettet i en kastrull och stek steken kort i den.
Tillsätt rotfrukterna och tomatpurén, pudra över mjöl och avglasera med fonden och rött vin. Koka på låg effekt i två till tre timmar.
4.
Släpp sedan ångan, ta bort köttet och håll varmt och ta bort soppgrönsakerna med en hålslev. Tillsätt de skivade svamparna i såsen och låt såsen puttra ytterligare några minuter. Puréa soppgrönsakerna och lägg tillbaka dem i såsen. Vill du att såsen ska bli tjockare, tjockna den med lite mjölsmör eller roux och låt puttra ytterligare några minuter så att den mjöliga smaken försvinner. Tillsätt grädden, låt koka upp igen och smaka av. Skär köttet i fina skivor och låt dra i såsen en kort stund.
5.
Serveras med hemgjord Spätzle
Nötkött, Gryta, Fest, Koka
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
2 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Champinjon
2,5
st
Lök, gul
1
st
Soppgrönsaker
0,5
pkt
Kryddor & Smak
Enbär
1
burk
Kryddnejlika
1
pkt
Lagerblad
1
påse
Matlagningsvin, rött
(Torrt rött vin)
1
flaska
Salt
1
pkt
Senapsfrö, gult
1
påse
Svartpeppar, hel
1
burk
Vinäger, rödvin
1
flaska
Kött & Chark
Ryggbiff
(el.Rostbiff)
500
g
Mejeri & Ost
Grädde, visp
1,25
dl
Smör
(smält)
500
g
Skafferi
Socker
1
pkt
Tillbehör
Tomatpuré
1
tub
Kontakt
Om oss
Cookies
×