Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Av: cleef
30 st
Övrigt, Bakning
Saffransbröd
Ingredienser
33,33 g jäst
100 g smör
(normalsaltat)
3,33 dl mjölk, standard
166,67 g kesella
(10%-ig)
0,33 tsk salt
1,17 dl strösocker
0,67 g saffran
("stönta" med lite strösoc)
0,67 st ägg
1 liter vetemjöl
(ca)
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, häll på mjölken och ljumma degspadet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, kesellan, saltet, sockret och saffranet, Rör tills det har löst upp sig. Blanda ev i ägget. Arbeta i så mycket av mjölet att blir smidig och släpper degbunkens kanter. Strö lite mjöl överdegen. Låt den jäsa under bakduk till dubbel storlek, 45 - 60 min.
Arbeta degen några minuter i degbunken. Ta sedan upp den på lätt mjölat bakbord. Knåda i resten av mjölet. Baka ut den till kusar. Lägg bröden på bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduktill knappt dubbel storlek., 30 - 45 min.
Pensla med ägg. Tryck i russin.
Grädda i mitten av ugnen i 250°, 8 - 10 min.
Övrigt, Bakning
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
20 st
Portioner
1 st
2 st
4 st
6 st
8 st
10 st
12 st
15 st
20 st
25 st
30 st
40 st
70 st
Lägg receptet till inköpslistan
Kryddor & Smak
Saffran
("stönta" med lite strösoc)
0,67
g
Mejeri & Ost
Jäst
1
pkt
Kesella
(10%-ig)
166,67
g
Mjölk, standard
1,5
liter
Smör
(normalsaltat)
100
g
Ägg
1
pkt
Skafferi
Salt
1
pkt
Strösocker
1
pkt
Vetemjöl
(ca)
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×