Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Smårätter
Av: Neta & Peppe
Ej angivet
Övrigt, Smårätter, Fest, Bakning
Livsnjutarnas Gourmetkök
Rosmarinkex med Parmesan
Här kommer ett farligt gott recept på små salta kex med smak av rosmarin och parmesanost. Lättbakade, knapriga och beroendeframkallande.
Ingredienser
4 dl vetemjöl
150 g smör
(rumsvarmt)
100 g parmesan
1 tsk salt
1
/
2
dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
1 msk rosmarin
1 tsk flingsalt
Gör så här
1.
Riv parmesanosten fint. Blanda sedan alla ingredienser i en bunke, arbeta i maskin sex minuter på låg hastighet eller knåda tills degen är fast.
2.
Dela upp degen i två lika stora bitar. Forma bitarna till två rullar, ca. 3 cm i diameter.
3.
Rulla därefter rullarna i rosmarin och flingsalt. Lägg rullarna i plastfolie och kyl dem ca. 10 minuter.
4.
Ta ut degrullarna från kylen och skär dem i 1/2 cm tjocka kakor med en vass kniv.
5.
Lägg kexen på bakpappersklädd plåt och grädda dem i ugnens mitt 10-15 minuter (beroende på ugn) tills de fått fin färg.
6.
Låt svalna på galler och lägg över och förvara i tättslutande burk när de är helt kalla.
Övrigt, Smårätter, Fest, Bakning
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
Ej angivet
Portioner
Lägg receptet till inköpslistan
Kryddor & Smak
Flingsalt
1
pkt
Rosmarin
1
burk
Salt
1
pkt
Mejeri & Ost
Mjölk
1
pkt
Parmesan
1
pkt
Smör
(rumsvarmt)
150
g
Skafferi
Bakpulver
1
burk
Bikarbonat
1
påse
Vetemjöl
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×