Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Av: Joakim
4 port
Allt om Mat
Rödvinssås
Den passar till alla sorters kött, är lätt att variera med olika smaksättningar och så otroligt enkel att göra. God buljong och fylligt rödvin är hemligheten.
Ingredienser
7,5 dl rött vin, fylligt
2,5 st rödlök
2,5 st morötter
2,5 krukor rosmarin
(Efter smak)
2,5 krukor timjan
(Efter smak)
2,5 st lagerblad
2,5 msk smör
(+ 1 msk)
5 msk fond, kalv
(Koncentrerad)
2,5 klyftor vitlök
5 dl vatten
(+ 2 msk)
5 msk balsamvinäger
2,5 tsk maizena
2,5 krm svartpeppar
(Nymald)
Gör så här
1.
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna moroten. Bryn grönsakerna i 1 msk smör ca 2 min.
2.
Häll över vinet och koka ner till en tredjedel.
3.
Sila såsen
4.
Tillsätt örter, lagerblad, 2 dl vatten, fond och vinäger. Låt sjuda ca 5 min.
5.
Plocka upp örter och lagerblad.
6.
Vispa ner 1 msk smör.
7.
Blanda majsstärkelse med 2 msk vatten. Rör ner redningen i såsen och koka upp.
8.
Krydda med peppar.
9.
Smaksätt rätt - beroende på tillbehör
När man kokar rödvinssås på restaurang används oftast en hemkokt kalvbuljong som bas. Här går genvägen via koncentrerad fond från flaska.
• Till nötkött: Låt 2 skivor bacon koka med i skyn.
• Till viltkött: Till viltkött kan 8 enbär kokas med.
• Till lamm: Rosmarin och timjankvistar kan kokas med om såsen ska serveras till lamm.
• Till fläskkött: En annan spännande smakbrytning får man genom att koka med några sardeller i såsen, minska då på fonden till hälften.
10.
Såsen bör förvaras i kylskåp och håller ca 5-6 dagar.
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
(+ 2 msk)
1
flaska
Grönsaker
Morötter
1
pkt
Rödlök
2,5
st
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Balsamvinäger
1
flaska
Fond, kalv
(Koncentrerad)
1
flaska
Lagerblad
1
påse
Rosmarin
(Efter smak)
1
burk
Svartpeppar
(Nymald)
1
burk
Timjan
(Efter smak)
1
burk
Mejeri & Ost
Smör
(+ 1 msk)
500
g
Skafferi
Maizena
1
pkt
Övrigt
Rött vin, fylligt
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×