Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Ola M
4 port
Fisk, Huvudrätt, Lättlagat, Fest
Rödspätta- Enkelt & Festligt
Ingredienser
1125 g rödspättafile
(100-125 gram/pers)
5 dl ris
(typ Uncle Ben)
5 tärningar buljong, fisk
2,5 tsk salt
(3/4 - 1 tsk)
2,5 krm vitpeppar
(1/2 - 1 krm)
5 dl creme fraiche
(gärna fettsnål men kokbar)
2,5 st citron
(saften av 1/2)
150 g stenbitsrom
(röd ger finast färg)
2,5 msk dill
(frusen funkar också)
Gör så här
1. koka riset (i stor kastrull med höjd ca 5-6 cm) under lock, enligt anvisningar men bara halva koktiden ca 10-12 minuter.
2. Lägg i fiskfilerna, dessa kan vara frusna.
3. Salta/peppra och fördela citronsaften över fisken.
4. Koka resterande tid på svag värme under lock, ca 8-12 minuter.
Nu är riset & fisken kokta.
5. Blanda försiktigt ihop creme fraiche och stenbitrommen.
Fördelas över fisken.
6. Garnera med citronskivor och dill.
7. Serveras direkt ur kastrullen.
Ät och njut!!
Fisk, Huvudrätt, Lättlagat, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Rödspättafile
(100-125 gram/pers)
1125
g
Fisk & Skaldjur
Stenbitsrom
(röd ger finast färg)
1
burk
Frukt & Bär
Citron
(saften av 1/2)
2,5
st
Kryddor & Smak
Buljong, fisk
1
pkt
Dill
(frusen funkar också)
1
burk
Vitpeppar
(1/2 - 1 krm)
1
burk
Mejeri & Ost
Creme fraiche
(gärna fettsnål men kokbar)
5
dl
Pasta, Ris, Gryn
Ris
(typ Uncle Ben)
1
pkt
Skafferi
Salt
(3/4 - 1 tsk)
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×