Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: cecilia gustavsson
4 port
Vilt, Huvudrätt, Fest
Rådjursgryta med Rostade Rotfrukter
Ingredienser
600 g rådjur
(bog el grytbitar)
1 krm vitpeppar
(lite efter smak)
1 st lök, gul
1 st morötter
1 msk farinsocker
2 msk vetemjöl
1 krm vitpeppar
3 dl rött vin
2 dl grädde, visp
5 dl vatten
rotfrukter
500 g palsternacka
500 g sparris potatis
1 st lök, gul
500 g morötter
1 msk margarin
1
/
2
dl olivolja
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
(lite efter smak)
1 burk svamp
Gör så här
Kött:
Skär köttet i lagom bitar och bryn lätt i smör. Krydda med nymalen vitpeppar .
Fräs lök och morot brevid. Tillsätt socker, pudra över mjöl och häll i vin-Häll detta över köttet. Tillsätt grädde och vatten.Koka på svag värme i ca 1½-2 timmar, eller tills köttet är mört. Det är stor variation mellan ungt och äldre djur.
Rotfrukter:
Skala rotfrukterna och löken, skiva de grovt. Häll olivoljan i en ugnsform och häll över rotfrukterna blanda runt och peppra och salta. Sätt in de ugnen på 200g i 30-40min. Eller tills de fått gylenbrun färg. Stek svampen i smör och krydda med vitpeppar och salt. Blanda svampen med rotfrukterna. Servera
Vilt, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Lök, gul
1
st
Lök, gul
(Till rotfrukter)
1
st
Morötter
1
pkt
Morötter
(Till rotfrukter)
1
pkt
Palsternacka
1
st
sparris potatis
1
st
Svamp
100
g
Kryddor & Smak
Rött vin
1
st
Salt
(lite efter smak)
1
pkt
Vitpeppar
(lite efter smak)
1
burk
Vitpeppar
1
burk
Vitpeppar
(Till rotfrukter)
1
burk
Kött & Chark
Rådjur
(bog el grytbitar)
1
st
Mejeri & Ost
Grädde, visp
2
dl
Margarin
500
g
Skafferi
Farinsocker
1
pkt
Vetemjöl
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×