Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Karin&Erik
6 port
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska, Fest
Quiche med Chèvre
Ingredienser
Pajdeg
166,67 g smör
5 dl vetemjöl
(180g)
5 msk vatten
(iskallt vatten)
Fyllning
6,67 dl ost
(3-4 dl grovriven grevéost)
10 st soltorkade tomater
(1/2 dl finhackade)
83,33 g oliver
(urkärnade)
3,33 krm timjan
1,67 msk olivolja
200 g getost
(100-120 g i halvmånar)
Äggstanning
5 st ägg
2,5 dl mjölk
2,5 dl grädde, visp
0,83 tsk salt
3,33 krm svartpeppar, grovm.
1,67 pkt herbes de provance
(fryst)
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Jåt stå kallt i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200C. Grädda pajskalet 15-20 min.
Hacka de soltorkade tomaterna och finhacka oliverna. Blanda ihop med timjan och olivolja. Skiva getosten i halvmånar.
Blanda ihop äggstanningen.
Lägg den rivna osten i pajskalet. Strö över oliv- och tomathacket. Fördela getostmånarna och slå till sist över äggstanningen blandad med herbes de Provance.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Servera med sallad.
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Delikatess
Oliver
(urkärnade)
1
hg
Soltorkade tomater
(1/2 dl finhackade)
1
hg
Godis & Dricka
Vatten
(iskallt vatten)
1
flaska
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Svartpeppar, grovm.
1
burk
Timjan
1
burk
Mejeri & Ost
Getost
(100-120 g i halvmånar)
200
g
Grädde, visp
2,5
dl
Mjölk
1
pkt
Ost
(3-4 dl grovriven grevéost)
1
st
Smör
166,67
g
Ägg
1
pkt
Skafferi
Vetemjöl
(180g)
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Övrigt
herbes de Provance
(fryst)
1
st
Kontakt
Om oss
Cookies
×