Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Tillbehör
Av: Joakim
4 port
Tillbehör
Susanne Jarl
Potatissallad
Ingredienser
800 g potatis
(gärna färsk)
2 st äpple
(Syrliga)
1 st purjolök
(5-10 cm)
1 st gurka
(15 cm)
8 st rädisor
Dressing
2 dl gräddfil
(el. creme fraiche)
1 dl majonnäs
2 msk senap
1
/
2
tsk salt
1
/
2
krm vitpeppar
3 msk gräslök
Gör så här
1.
Koka potatis (helst färskpotatis) och låt kallna. Ta bort skalet (om du inte kokade utan skal).
2.
Blanda gräddfil (eller crème fraiche), majonnäs, senap salt och peppar i en stor serveringsskål.
Om du vill ha gräslök hacka och tillsätt den också.
Smaka av. Tillsätt mer salt, peppar eller senap om du tycker det behövs. Tog du för mycket kryddor så blanda ner mer gräddfil/crème fraiche och/eller majonnäs.
3.
Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor eller hacka rödlöken (om du inte använder purjo) i små bitar.
Skär gurkan i mindre bitar.
Skär rädisorna i små bitar.
Tillsätt allt till dressingen.
4.
Skär äpplen i mindre bitar. Tillsätt till dressingen.
Blanda alltsammans ordentligt innan potatisen tillsätts (eftersom potatisen är mjukare och lätt går sönder vill man röra så lite som möjligt när man tillsatt den.)
5.
Skär potatisen i mindre bitar och blanda ner dem också. Rör försiktigt så inte potatisen går sönder allt för mycket.
6.
Låt stå i kylskåp med plastfolie över fram till servering. Potatissalladen blir bara godare om den får stå ett tag före servering gärna 6-24 timmar.
7.
Hållbarhet och förvaring:
Förvara i kylskåp. Håller sig minst 5 dygn, men den ser mest aptitlig ut ju färskare den är.
Tillbehör
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Frukt & Bär
Äpple
(Syrliga)
2
st
Grönsaker
Gräslök
1
knippe
Gurka
(15 cm)
1
st
Potatis
(gärna färsk)
1
pkt
Purjolök
(5-10 cm)
1
st
Rädisor
1
knippe
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Vitpeppar
1
burk
Mejeri & Ost
Gräddfil
(el. creme fraiche)
2
dl
Tillbehör
Majonnäs
1
burk
Senap
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×