Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Henrik Hägglund
4 port
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska, Fest
Portvinsbräserade Endiver med Bönor
Ingredienser
1,5 burk bönor, blandade
6 st sallad, endive
(stora)
75 g smör
3 st purjolök
(endast det vita)
1,5 tärning buljong, svamp
3,75 dl vatten
3,75 dl portvin
3 msk soja
(ljus)
3 tsk strösocker
3 stjälkar rosmarin
1,5 st lagerblad
1,5 st chili, röd
Gör så här
Receptet är taget från Celia Brooks Brown och väldigt försiktigt omgjort. Smakar bra på hösten eller vintern.
Låt basen på endiverna vara kvar och skär varje endive i fyra klyftor.
Smält smöret i en vid tjockbottnad panna. Lägg i endiverna när smöret tystnat och stek dem gyllenbruna.
Skär purjolöken i 2 centimet breda bitar. Ta bort kärnhuset och skär chilin i 2 cm långa strimlor.
Tillsätt purjolök, chili, bönor, kryddor och socker. Häll på portvin, vatten, soja och smula ner buljongtärningen. Låt puttra under lock mellan 15-20 minuter på låg värme. Vänd på endiverna efter halva tiden.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatismos, gärna smaksatt med rökt ost
Grönsaker, Huvudrätt, Vegetariska, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Chili, röd
1,5
st
Purjolök
(endast det vita)
3
st
Rosmarin
1
kruka
Sallad, endive
(stora)
6
st
Konserver
Bönor, blandade
1,5
burk
Kryddor & Smak
Buljong, svamp
1
pkt
Lagerblad
1
påse
Mejeri & Ost
Smör
75
g
Skafferi
Strösocker
1
pkt
Tillbehör
Soja
(ljus)
1
flaska
Övrigt
Portvin
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×