Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Emelie Pauli
4 port
Grönsaker, Huvudrätt, Budget, Lättlagat, Vegetariska, Fest
Paj med Haricot Vertes och Tomater
Ingredienser
1,5 dl mjöl, graham
3 dl vetemjöl
187,5 g margarin
1,5 msk vatten
Fyllning
18 st cocktailtomater
300 g haricots verts
3 st ägg
1,5 dl ost, riven
1,5 dl mjölk
1,5 klyfta vitlök
(pressad)
6 msk oregano
(färsk hackad)
Gör så här
Hacka ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa för hand eller i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylskåp ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Dela tomaterna i fjärdedelar. Dela en del av haricot vertsen om det är väldigt långa.
Vispa ihop ägg, hälften av osten, mjölk, vitlök och oregano. Fördela tomathalvorna, bönorna, och resten av osten. Häll över äggblandningen.
Grädda i mitten av ugnen ca 50 minuter. Låt pajen svalna ca 10 minuter. Servera pajen med t.ex. en vitkålssallad ensamt eller som tillbehör till exempelvis grillad kyckling.
Grönsaker, Huvudrätt, Budget, Lättlagat, Vegetariska, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Haricots verts
1
pkt
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Cocktailtomater
1
pkt
Vitlök
(pressad)
1
st
Kryddor & Smak
Oregano
(färsk hackad)
1
burk
Mejeri & Ost
Margarin
187,5
g
Mjölk
1
pkt
Ost, riven
1
påse
Ägg
1
pkt
Skafferi
Mjöl, graham
1
pkt
Vetemjöl
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×