Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Huvudrätt
Av: Joakim
4 port
Nötkött, Huvudrätt, Vardag
Oxfilépasta med Rödvin och Parmesan
Lyxig och god pasta med oxfilé, rödvin och parmesanost.
Ingredienser
900 g pasta tagliatelle
1050 g oxfilé
600 g ostronskivling
3 st rödlök
6 klyftor vitlök
3 msk olivolja
3 msk smör
3 dl vitt vin, torrt
3 msk fond, ox
9 dl vispgrädde
(Laktosfri)
3 krukor persilja
(Färsk)
3 krm salt
3 krm svartpeppar
3 dl vatten
150 g parmesan
Gör så här
1.
Koka upp saltat vatten till pastan.
2.
Tärna oxfilén och dela ostronskivlingen i mindre bitar. Skala och skiva rödlöken och skala och finhacka vitlöken.
3.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om på hög värme så att köttet får fin färg men fortfarande är rosa i mitten. Salta och peppra. Lyft ur köttet och lägg på en tallrik.
4.
Hetta upp smör i stekpannan utan att torka ur den. Tillsätt svamp, lök och vitlök och stek i ca 5 min. Rör om då och då. Svampen ska få en krispig yta.
5.
Tillsätt rödvin och fond och låt koka in i svampen. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda i 5-7 min på medelvärme. Smaka av såsen med salt och peppar.
6.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
7.
Tillsätt 1 dl av pastavattnet till svampsåsen när det återstår 1 min av pastans koktid. Rör om och tillsätt den stekta oxfilén.
8.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan till såsen. Slunga såsen och pastan så att allt blandas och kokas samman. Smaka av med salt och peppar och tillsätt finhackad persilja och riven parmesanost. Lägg upp pastan på tallrikar, ät och njut!
Nötkött, Huvudrätt, Vardag
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
12 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Ostronskivling
600
g
Persilja
(Färsk)
1
knippe
Rödlök
3
st
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Fond, ox
1
flaska
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Kött & Chark
Oxfilé
1050
g
Mejeri & Ost
Parmesan
1
pkt
Smör
500
g
Vispgrädde
(Laktosfri)
9
dl
Pasta, Ris, Gryn
Pasta tagliatelle
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Övrigt
Vitt vin, torrt
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×