Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Huvudrätt
Av: Joakim
4 port
Nötkött, Huvudrätt
Allt om Mat
Oxfilé Tournedos med Potatiskaka och Rödvinssås
Tournedos är den utskurna mittbiten på oxfilén
Ingredienser
Potatiskaka
350 g potatis
1
/
2
st lök, gul
1 klyfta vitlök
2 msk olivolja
32,5 g bladspenat
(färsk)
3 st ägg
1 dl vispgrädde
1
/
2
tsk salt
(Efter smak)
1
/
2
krm svartpeppar, grovm.
(Efter smak)
Oxfilé Tournedos
400 g oxfilé
(Mittbiten)
1 msk smör
(För stekning)
1
/
2
tsk salt
(Efter smak)
1
/
2
krm svartpeppar, grovm.
(Efter smak)
Rödvinssås, se separat recept
Gör så här
1.
Potatiskaka:
Sätt ugnen på 225˚C. Skala och koka potatisen nästan klar i lättsaltat vatten. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Skär den kokta potatisen i skivor.
2.
Stek potatis, lök och vitlök i hälften av oljan i en stor stekpanna tills de blivit lätt gyllenbrun. Krydda med salt och peppar. Varva potatis och spenat i en smord form.
3.
Vispa samman ägg och grädde. Smaksätt med salt och peppar. Häll äggsmeten över potatisen i formen.
4.
Baka kakan mitt i ugnen tills äggsmeten börjar stelna, ca 15 minuter. Skär kakan i bitar i önskad storlek eller servera direkt ur formen. Garnera med färska örter.
5.
Oxfilé Tournedos:
Sätt ugnen på 160˚C. Skär köttet i 200 g stubbar. Salta och peppra köttet på båda sidor.
6.
Hetta upp en stekpanna och stek oxfilébitarna hastigt i smör. Detta moment är endast till för att få en fin färg på ytan.
7.
Lägg på ugnsplåt stick en stektermometer i en av köttbitarna (det är viktigt att termometerns spets sitter mitt i biten.)
8.
Stek köttet klart i ugn. Köttet är färdigt när innertemperaturen visar 58˚C (medium).
9.
Rödvinssås enlig separat recept
Nötkött, Huvudrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
2 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Bladspenat
(färsk)
1
påse
Lök, gul
0,5
st
Potatis
1
pkt
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Salt
(Efter smak)
1
pkt
Salt
(Till Oxfilé Tournedos)
(Efter smak)
1
pkt
Svartpeppar, grovm.
(Efter smak)
1
burk
Svartpeppar, grovm.
(Till Oxfilé Tournedos)
(Efter smak)
1
burk
Kött & Chark
Oxfilé
(Mittbiten)
400
g
Mejeri & Ost
Smör
(För stekning)
500
g
Vispgrädde
1
dl
Ägg
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×