Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Iréne
4 port
Nötkött, Huvudrätt, Fest
Nötrulader
Ingredienser
1000 g fransyska
(i tunna skivor)
2 krm svartpeppar
1 dl lök, gul
(finhackad)
200 g skinka, rökt
(i skivor)
2 tsk dragon
(smulad torkad)
4 msk margarin
(att bryna i)
6 dl vatten
1 dl creme fraiche
1 dl grädde, matlagning
3 msk vetemjöl
salt
dragon
Rostade grönsaker
smör
(+ olivolja)
potatis
(klyftade)
morötter
(i bitar)
sockerärtor
dragon
(färsk/ kan uteslutas)
Gör så här
Lägg ut köttskivorna bredvid varandra på ett skärbräde. Krydda med peppar.
Fördela lök, skinka och dragon på köttet. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
Bryn ruladerna runt om i margarinet i en stekpanna eller gryta. Späd med vatten. Bräsera under lock på svag värme 40-50 min. tills köttet är mört. Tag upp ruladerna och tag bort tandpetarna.
Blanda ner crème fraiche eller grädde. Red av med mjöl utrört i lite vatten. Koka 3-5 min. Smaka av med salt och ev mer dragon.
Garnera gärna med färsk dragon.
Rosta potatisklyftor och skurna morötter med en klick smör och lite olivolja i ugnen. Tillsätt sockerärtor mot slutet. Tag ut, salta och peppra och servera grönsakerna till grytan.
ELLER servera på traditionellt vis med kokt potatis, kokta grönsaker och vinbärsgelé.
Nötkött, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Delikatess
Skinka, rökt
(i skivor)
1
hg
Djupfryst
Sockerärtor
1
pkt
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Dragon
(färsk/ kan uteslutas)
2
krukor
Lök, gul
(finhackad)
3
st
Morötter
(i bitar)
1
pkt
Potatis
(klyftade)
1
pkt
Kryddor & Smak
Dragon
(smulad torkad)
1
burk
Dragon
1
burk
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Kött & Chark
Fransyska
(i tunna skivor)
1000
g
Mejeri & Ost
Creme fraiche
1
dl
Grädde, matlagning
1
dl
Margarin
(att bryna i)
500
g
Smör
(+ olivolja)
1000
g
Skafferi
Vetemjöl
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×