Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Richard Axelsson
4 port
Lammkött, Huvudrätt, Fest
När Lammen Tystnar
Ingredienser
3
/
4
kg lammstek
(Lammracks)
1
/
2
st palsternacka
75 g smör
1
/
4
st lök, röd
1,5 st morötter
(stor)
1
/
2
st kålrot
1
/
2
st rotselleri
3
/
4
st lök, gul
1,5 st potatis
200 g kantareller
1
/
4
dl fond, kalv
1
/
2
msk balsamvinäger
1,5 dl grädde, mellan
1
/
2
msk matolja
(tryffelolja)
1
/
2
skiva kavring
(smulas)
100 g rödbetor
Gör så här
Recept från "Halv åtta hos mig", Martin Nilsson.
http://www.recept.nu/1.305721/martin_nilsson/varmratter/kott/nar_lammen_tystnar
Kan ses på TV4 Play
http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/halv_atta_hos_migvideoId=1.1515771&selId=1.1246258&currPage=0
Ingredienser
1.5 kg lammracks
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Puré
1 st palsternacka
50 g smör
0.5 st röd lök
Rotfruktspytt
3 st stora morötter
1 st kålrot
1 st rotselleri
1 st gul lök
3 st potatis
Sås
400 g kantareller
0.5 st gul lök
100 g smör
2 dl vatten
0.5 dl kalvfond
1 msk balsamvinäger
3 dl grädde
1 msk tryffelolja
Mjöl
Garnering
1 skiva smulad kavring
200 g rödbetor
Smör
Salt
Gör så här
1. Lammracks
Börja med att putsa lammracks och se till att du tar bort senor och fett efter eget huvud och smak, mycket av smaken sitter i fettet.
2. För att senare kunna dela bitarna skär jag ett litet snitt mellan dem.
3. Slå 50 gram smör i en stekpanna, smörets mängd är viktig. Full värme på stekpannan!
4. Lammracks läggs i hela, inte i bitar.
5. Salta, en tesked och pepprar, lika mycket.
6. Efter en minut i stekpanna lägger du lammracks i en ugnssäker form.
7. In i ugnen åker lammet och med en sticktermometer ser vi att temperaturen ligger perfekt kring 60 grader.
8. Garnering
Kavring delas i smulor för att torrostas. Vid torrostning, var ständigt närvarande och rör om för att undvika klumpar och risken att bränna vid brödsmulorna.
9. Efter rostning sätt gärna in i ugnen. Detta skall sedan strös över purén av palsternacka.
10. Rödbetor skalas för att sedan tärnas för garnering.
11. Rödbetor steks separat med smör och salt. Lägg dem sedan i en form som går in i den 60 gradiga ugnen.
12. Rotfruktspytt
Tärningar görs av skalade grönsaker; morötter, lök, kålrot och rotselleri samt potatis. Denna pytt steks på, till lätt färgad.
13. Puré
Palsternacka skalas och kokas i femton minuter.
14. Efter avrinning läggs femtio gram smör och de färdigkokta palsternackorna i en gryta för att paras ihop när vi använder oss av
Lammkött, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
2 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Bröd & Kex
Kavring
(smulas)
1
limpa
Grönsaker
Kantareller
0,5
liter
Kålrot
0,5
st
Lök, gul
0,75
st
Lök, röd
0,25
st
Morötter
(stor)
1
pkt
Palsternacka
0,5
st
Potatis
1
pkt
Rotselleri
1
bit
Rödbetor
1
st
Kryddor & Smak
Balsamvinäger
1
flaska
Fond, kalv
1
flaska
Kött & Chark
Lammstek
(Lammracks)
0,75
kg
Mejeri & Ost
Grädde, mellan
1,5
dl
Smör
75
g
Skafferi
Matolja
(tryffelolja)
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×