Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: John Petersson
4 port
Fisk, Huvudrätt, Fest
Musselsoppa med Fläsk och Fänkål
Ingredienser
1,5 kg musslor
(färska)
1,5 st lök, gul
3 klyftor vitlök
(skalade, krossade)
3
/
4
dl olivolja
3 dl vitt vin
(torrt)
4,5 dl vispgrädde
1,5 knippe bladpersilja
4,5 msk smör
150 g sidfläsk
(rimmat, skuret i stavar)
1,5 st fänkål
(finstrimlat)
3
/
4
tsk salt
(efter smak)
1,5 krm svartpeppar
(efter smak)
Till servering
4,5 skivor rostbröd
(krutonger)
1,5 knippe persilja
Gör så här
1. Rengör musslorna väl och släng sådana som inte stänger sig när man knackar på dem eller som är trasiga.
2. Fräs löken och vitlöken i oljan i en stor kastrull utan att de får färg. Lägg i musslorna och häll på vinet, rör om och lägg på lock. Koka tills musslorna öppnar sig, ca 5 minuter. Ta upp musslorna med hålslev och ställ åt sidan så länge.
3. Koka ihop spadet med grädden. Häll soppan i en mixer, tillsätt persiljan och 2 msk smör och kör till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar och sila genom en finmaskig sil.
4. Stek fläsket knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Hetta upp 1 msk smör och lägg i fänkålen, fräs den lätt.
5. Häll upp soppan i varma tallrikar med fläsk, musslor, fänkål och brödkrutonger. Garnera med persilja.
Receptet kommer från ”Mannerströms skaldjur (Prisma) av Leif Mannerström
Foto: Tomas Yeh
Fisk, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Bröd & Kex
Rostbröd
(krutonger)
1
pkt
Fisk & Skaldjur
Musslor
(färska)
1
burk
Grönsaker
Bladpersilja
1,5
knippe
Fänkål
(finstrimlat)
1,5
st
Lök, gul
1,5
st
Persilja
1,5
knippe
Vitlök
(skalade, krossade)
1
st
Kryddor & Smak
Salt
(efter smak)
1
pkt
Svartpeppar
(efter smak)
1
burk
Kött & Chark
Sidfläsk
(rimmat, skuret i stavar)
1
bit
Mejeri & Ost
Smör
500
g
Vispgrädde
4,5
dl
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Övrigt
Vitt vin
(torrt)
1
st
Kontakt
Om oss
Cookies
×