Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: M
8 port
Nötkött, Huvudrätt, Fest
Marinerad Rostbiff med Vitlök och Örter
Ingredienser
1,88 kg rostbiff
1,25 liter vatten
0,62 dl salt
1,25 st rödlök
3,75 klyftor vitlök
1,25 kruka timjan
1,25 kruka basilika
0,62 msk svartpeppar, grovm.
0,94 dl olivolja
2,5 msk balsamvinäger
(vit eller vitvinsvinäger)
1,25 st rödlök
Gör så här
Lägg köttet i en ugnsform. Stick en digitaltermometer i, stek på 125 grader till en temp på ca 65, ca 1 1/2 timme.
Örtlag:
Koka upp vattnet med salt i, rör om tills saltet smält. Skala och grovhacka rödlöken. Skala och krossa vitlöksklyftorna med bredsidan av en kökskniv. Grovhacka örterna och krossa pepparn. Lägg ner i lagen, låt lagen kallna.
Lägg ner den varma steken i den kalla lagen, låt ligga i lagen i 4-5 timmar. Ta upp steken och vira in den i folie. Förvara i kyl till serveringen.
Skär upp tunna skivor.
Lägg upp på fat.
Finhacka löken till dressingen och blanda med resten av ingredienserna.
Häll dressingen över köttet.
Garnera med örtkryddor.
Servera med potatisgratäng och en sallad.
Nötkött, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Basilika
1,25
kruka
Rödlök
1,25
st
Rödlök
1,25
st
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Balsamvinäger
(vit eller vitvinsvinäger)
1
flaska
Svartpeppar, grovm.
1
burk
Timjan
1
burk
Kött & Chark
Rostbiff
500
g
Skafferi
Salt
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×