Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Godsaker
Av: Andrea
30 st
Godsaker, Jul, Bakning
Hemma hos Andrea
Lussebullar
Bullarna innehåller en liten mängd ljus rom men låt dig inte skrämmas av det för jag lovar – dessa lussebullar vill du inte missa.
Ingredienser
0,4 g saffran
3,2 cl rom, ljus
0,8 dl råsocker
20 g jäst, söta degar
70 g smör
2 dl mjölk, standard
0,2 tsk salt
0,4 msk kardemumma
5,6 dl vetemjöl, special
0,4 st ägg
(till pensling)
pärlsocker
Gör så här
1.
Skär smöret i tärningar och låt bli rumsvarmt. Ställ fram mjölken så att även den blir rumsvarm.
2.
Lägg saffranet i ett glas med 3 cl (2 msk) ljus rom och rör om. Låt stå i 30 minuter.
3.
Smula jästen i en bunke eller bakmaskin. Blanda med mjölk, smör, saffran, stött kardemumma och 0,5 dl rom. Tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta degen 15 minuter i bakmaskin eller 20 minuter för hand. Degen ska vara ganska kladdig.
4.
Låt degen jäsa under bakduk i 60 minuter.
5.
Ta upp degen och arbeta den på mjölat bord. Knåda degen lätt och forma runda bullar, ca 30 st.
6.
Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
7.
Sätt ugnen på 225°.
8.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och toppa med pärlsocker. Grädda lussebullarna längst ner i ugnen i 8-10 minuter.
Godsaker, Jul, Bakning
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
12 st
Portioner
1 st
2 st
4 st
6 st
8 st
10 st
12 st
15 st
20 st
25 st
30 st
40 st
70 st
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Rom, ljus
1
flaska
Kryddor & Smak
Kardemumma
1
påse
Saffran
0,4
g
Salt
1
pkt
Mejeri & Ost
Jäst, söta degar
1
st
Mjölk, standard
1
liter
Smör
70
g
Ägg
(till pensling)
1
pkt
Skafferi
Pärlsocker
1
pkt
Råsocker
1
pkt
Vetemjöl, special
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×