Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Av: Iréne
8 port
Övrigt, Bakning
Lime- And Lemon Pie*
Ingredienser
Pajskal
2,25 dl specialvetemjöl
1,5 msk socker
168,75 g smör
3
/
4
st äggulor
Fyllning
2,25 st ägg
1,5 dl socker
1,5 msk vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde
3
/
4
st lime
3
/
4
st citron
Garnering
florsocker
(siktas över)
Till servering
glass vanilj
(eller vispgrädde)
Gör så här
Gör pajskalet:
Låt smöret bli rumsvarmt. Rör ihop smör, socker och mjöl till en grynig massa, gärna med elvisp.
Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och förbaka ca 20 minuter längst ner i ugnen.
Gör fyllningen:
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och vispgrädde. Riv skalet på lime och citron och pressa ur saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet.
Häll smeten i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30-35 minuter.
Låt pajen svalna. Sikta över florsocker strax innan servering.
Servera pajen lite ljummen eller kall med mjukrörd vaniljglass eller vispad grädde.
Pajen kan förvaras färdiggräddad i kylskåp två dagar innan servering.
Övrigt, Bakning
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Glass vanilj
(eller vispgrädde)
1
pkt
Frukt & Bär
Citron
0,75
st
Lime
0,75
st
Mejeri & Ost
Smör
168,75
g
Vispgrädde
1,5
dl
Ägg
1
pkt
Äggulor
1
pkt
Skafferi
Florsocker
(siktas över)
1
pkt
Socker
1
pkt
Socker
(Till Fyllning)
1
pkt
Specialvetemjöl
1
pkt
Vaniljsocker
1
burk
Vetemjöl
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×