Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Av: Joakim
4 port
Laxplanka med Räkor
Ingredienser
2,5 kg potatis, mjölig
2,5 dl vispgrädde
10 st ägg
(Gulorna)
2,5 st salt
(Efter smak)
2,5 st svartpeppar
(Efter smak)
2,5 st dill
(Efter smak)
10 st laxfile
2,5 burkar sparris, grön
2,5 burkar sparris, vit
2,5 knippen dill
(Färsk)
15 dl räkor, färska
Citronsås
6,25 dl vispgrädde
5 dl creme fraiche
1,25 msk fond, hummer
5 msk citron
(Pressad saft)
Gör så här
1.
Ställ ugnen på 200- 225 grader.
2.
Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar + dill.
3.
Lägg in plankorna i ugnen för att bränna av dem, i cirka 5 minuter.
4.
Olja in plankorna och lägg laxen där och skjuts in i ugnen, låt ligga i 15 minuter, eller tills laxen börjar bli klar & få vacker färg.
5.
a ut och höj värmen till 250 grader spritsa sedan / eller klicka ut ”duschesspotisen” över plankorna. Fördela ut klyftade körsbärstomater och skjut in i ugnen.
6.
Såsen mäter du upp alla ingredienser i en kastrull ( förutom citronen ) låt sjuda upp och ta bort från plattan innan du smakar av med citron.
7.
När plankan fått vacker färg tar du ut den och garneramed sparris, sås, dill, citronskiva och massa nyskapade stora räkor.
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Laxfile
1
pkt
Fisk & Skaldjur
Räkor, färska
1
kg
Frukt & Bär
Citron
(Pressad saft)
1
st
Grönsaker
Dill
(Färsk)
2,5
knippen
Potatis, mjölig
1
pkt
Konserver
Sparris, grön
2,5
burkar
Sparris, vit
2,5
burkar
Kryddor & Smak
Dill
(Efter smak)
1
burk
Fond, hummer
1
flaska
Salt
(Efter smak)
1
pkt
Svartpeppar
(Efter smak)
1
burk
Mejeri & Ost
Creme fraiche
5
dl
Vispgrädde
2,5
dl
Vispgrädde
(Till Citronsås)
6,25
dl
Ägg
(Gulorna)
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×