Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Pernilla Magnusson
4 port
Fisk, Huvudrätt, Fest
Laxbörs med Vitvinssås
Ingredienser
2 kg laxfilé
4 tsk salt
4 krm vitpeppar
(Fyllning:)
2 msk smör
200 g philadelphiaost
3 tsk dragon
(fransk)
4 msk gräslök
4 krm seafood & fish, santa mar
(Sås:)
5 dl grädde, matlagning
3 dl vitt vin
2 tsk strösocker
50 g smör
salt
vitpeppar
200 g champinjon
(OBS i fyllning)
Gör så här
Ugn: 225º
1. Skär laxfilén i 4 bitar med en ficka för fyllningen i varje bit. Salta och peppra. Lägg fisken i en smord ugnssäker form.
2. Ansa, hacka och fräs champinjonerna i smör. Låt dem svalna. Blanda osten med dragon och gräslök. Tillsätt de frästa champinjonerna och seafood & fish- kryddan.
3. Lägg en sked av fyllningen i fickan på laxen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter.
4. Blanda grädde, vin och strösocker i en kastrull. Koka ihop tills 3/4 återstår. Tillsätt smöret och rör om tills det har smält. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera laxen med sås, kokt potatis, broccoli och blomkål.
Fisk, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Fisk & Skaldjur
Laxfilé
2
kg
Grönsaker
Champinjon
(OBS i fyllning)
5
st
Gräslök
1
knippe
Kryddor & Smak
Dragon
(fransk)
1
burk
Salt
1
pkt
seafood & fish, Santa Mar
(Sås:)
4
krm
Vitpeppar
(Fyllning:)
1
burk
Vitpeppar
1
burk
vitt vin
3
dl
Mejeri & Ost
Grädde, matlagning
5
dl
philadelphiaost
200
g
Smör
500
g
Smör
50
g
Skafferi
Salt
1
pkt
Strösocker
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×