Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Lena
4 port
Grönsaker, Huvudrätt, Budget, Lättlagat
Lasagne med Spenat och Tomat
Ingredienser
4,5 st lasangeplattor
(ca)
1,25 dl mjölk, mellan
1,5 dl ost, riven
125 g spenat
(fryst)
125 g keso
1
/
4
krm muskotnöt
1
/
2
tsk salt
1
/
2
krm svartpeppar
1
/
2
tsk oregano
(eller basilika)
1 st lök, gul
1 klyfta vitlök
1
/
2
burk tomater, krossade
Gör så här
Sås 1:
Tina spenaten och krama ur vätskan. Fräs i lite smör och krydda med muskot och hälften av saltet och pepparn. Tag av plattan och blanda först i keson och sedan 2 dl av den rivna osten.
Sås 2:
Hacka lök och vitlök. Fräs i lite olja och tillsätt krossade tomater, örtkryddan samt andra hälften av saltet och pepparn. Låt koka i 10-15 min under lock.
Lasagne:
Välj en ugnssäker form som rymmer ca 3 lasagneplattor. Bred ut hälften av sås 1 i botten och lägg på 3 plattor. Fortsätt sedan med hälften av sås 2, 3 plattor, resten av sås 1, 3 plattor och sist resten av sås 2. Strö över 1 dl riven ost och häll över mjölken.
Grädda vid 200°C i 30-35 minuter.
Tips:
Det funkar utmärkt att göra flerdubbel sats i långpanna och stoppa portionsbitar i frysen.
Grönsaker, Huvudrätt, Budget, Lättlagat
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
2 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Lök, gul
1
st
Spenat
(fryst)
1
pkt
Vitlök
1
st
Konserver
Tomater, krossade
0,5
burk
Kryddor & Smak
Muskotnöt
1
burk
Oregano
(eller basilika)
1
burk
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Mejeri & Ost
Keso
1
burk
Mjölk, mellan
1,5
liter
Ost, riven
1
påse
Pasta, Ris, Gryn
Lasangeplattor
(ca)
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×