Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Eva Berg Petersson
4 port
Lammkött, Huvudrätt
Lammgryta
Ingredienser
6 st torkade anchochili
(eller vanlig torkad chili)
4 msk olivolja
2 st jalapeños
(urkärnad och hackad)
2 st lök, gul
(fint hackad)
4 klyftor vitlök
2 burkar tomater, krossade
100 g russin
1 tsk kryddnejlika, malen
1 tsk kanel, malen
1800 g lammstek
(benfri, i 5 cm kuber)
5 dl buljong, kalv
2 tsk salt
(efter smak)
2 krm svartpeppar, grovm.
(efter smak)
2 krukor koriander
(till servering)
8 dl ris, basmati
Gör så här
Rosta anchochilin lätt i torr stekpanna. Ta bort stjälkar och frön. Lägg dem i lite varmt vatten i 30 min.
Stek jalapeno med lök och vitlök i olivolja i en stekgryta. Tillsätt tomater och koka tills blandningen fått en lite tjock konsistens.
Rör ner russin och kryddor.
Häll anchochilin och vattnet i matberedare och kör till en jämn smet. Tillsätt i grytan.
Lägg lammkuberna i grytan. Häll på buljong så att det knappt täcker köttet.
Sjud i 2 timmar.
Garnera med koriander och servera med ris.
Lammkött, Huvudrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Koriander
(till servering)
2
krukor
Lök, gul
(fint hackad)
2
st
Vitlök
1
st
Konserver
Tomater, krossade
2
burkar
Kryddor & Smak
Buljong, kalv
1
pkt
Kanel, malen
1
burk
kryddnejlika, malen
1
st
Svartpeppar, grovm.
(efter smak)
1
burk
Kött & Chark
Lammstek
(benfri, i 5 cm kuber)
1
kg
Pasta, Ris, Gryn
Ris, basmati
1
pkt
Skafferi
Russin
1
pkt
Salt
(efter smak)
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Världens mat
Jalapeños
(urkärnad och hackad)
1
burk
Övrigt
Torkade anchochili
(eller vanlig torkad chili)
6
st
Kontakt
Om oss
Cookies
×