Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Av: Andreas Karlsson
4 port
Kycklingburgare m Tzatziki och Grillad Potatis
Ingredienser
1500 g kycklingfärs
1,5 kruka gräslök
3 klyftor vitlök
3
/
4
st citron
3 tsk salt
6 krm svartpeppar
3 dl ströbröd
3 msk olivolja
1,5 msk smör
1,5 st gurka
1,5 kruka dill
3 dl creme fraiche
1,5 klyfta vitlök
3
/
4
st citron
3 krm salt
3 krm svartpeppar
18 hg potatis, färsk
3 msk olivolja
3 krm salt
12 st hamburgerbröd
75 st romansallad
3 st tomat
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis:
1. Skölj potatisen och dela den på mitten.
2. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak. Rosta i ugnen i ca 30-40 min.
Kycklingburgare:
1. Lägg färsen i en bunke.
2. Skölj och finhacka gräslök och skala och riv vitlöken. Skölj citronen och riv skalet med hjälp av ett rivjärn.
3. Blanda färsen med gräslök, vitlök, citronskal- och saft, salt och peppar. Forma 4 st kycklingburgare.
4. Vänd dem i ströbröd om du vill ha en krispigare yta, men annars går det bra även utan ströbröd.
5. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek burgarna i ca 3-4 min på varje sida på medelhög värme.
6. Sänk sedan värmen och låt de bli ordentligt genomstekta i pannan.
Tzatziki:
1. Skölj och riv gurka och krama ur vattnet ordentligt.
2. Skölj och finhacka dill.
3. Blanda gurkrivet och dill med creme fraiche.
4. Skala och riv i vitlök.
5. Skölj och riv i citronskal och pressa i lite saft. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör:
1. Skölj salladen och dra loss 4 stora blad. Skölj och skiva tomaten.
2. Rosta bröden i en stekpanna och montera ihop dina kycklingburgare med sallad, burgare, tomat och tzatziki.
3. Servera tillsammans med den rostade potatisen.
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
12 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Bröd & Kex
Hamburgerbröd
1
pkt
Frukt & Bär
Citron
0,75
st
Citron
0,75
st
Grönsaker
Gräslök
1
knippe
Gurka
1,5
st
Potatis, färsk
1
kg
Romansallad
75
st
Tomat
3
st
Vitlök
1
st
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Dill
1
burk
Salt
1
pkt
Salt
1
pkt
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Svartpeppar
1
burk
Kött & Chark
Kycklingfärs
1500
g
Mejeri & Ost
Creme fraiche
3
dl
Smör
500
g
Skafferi
Ströbröd
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×