Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Anna Leander
4 port
Kyckling, Huvudrätt, Lättlagat, Pasta
Kyckling Sunrise (1 Port)
Ingredienser
8 st apelsin
(skivor)
8 st kycklingfile
ädelost
(4 msk)
8 dl grädde, matlagning
kokosmjölk
(2 dl)
margarin
8 msk matolja
8 klyftor vitlök
(grovhackad)
salt
svartpeppar
pasta tagliatelle
8 dl mjölk, mellan
Gör så här
1. Häll olja och margarin i en kall stekpanna och ställ på spisen. Sätt på värmen.
2. när olja/margarinet är varmt lägger du i kycklingfilén. Salta, peppra.
3.Bryna filen på båda sidor. OBS!endast färgsättning.
4. Skär bort köttet från apelsinen och grovhacka det. Spara skalet.
5. Tillsätt alla ingrendienser förutom skal och pasta. Rör om
6. Låt anrättningen puttra ca 15 min på medelvärme eller till dess att du inte ser någon röd köttsaft sippra ut från köttet.
7. När filén är färdig så lyfter du ur den ur pannan och red av såsen med maizenamjöl. Den här såsen bär vara tjockare än normalsås så att den int rinner ner genom pastan.
8. Lägg den kokta pastan som ett litet berg mitt på tallriken och placera försiktigt filén ovan på. Häll över såsen.
9. Lägg apelsinskalen diagonalt över filén.
Till den här anrättnigen föredrar jag ett rött, medelfylligt vin eller en ljus ale. Naturligtvis så är det alltid gångbart med bordsvatten.
Smaklig måltid!
Kyckling, Huvudrätt, Lättlagat, Pasta
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Frukt & Bär
Apelsin
(skivor)
8
st
Grönsaker
Vitlök
(grovhackad)
1
st
Kryddor & Smak
Svartpeppar
1
burk
Kött & Chark
Kycklingfile
1
kg
Mejeri & Ost
Grädde, matlagning
8
dl
Margarin
1000
g
Mjölk, mellan
1,5
liter
Ädelost
(4 msk)
1
pkt
Pasta, Ris, Gryn
Pasta tagliatelle
1
pkt
Skafferi
Matolja
1
flaska
Salt
1
pkt
Världens mat
Kokosmjölk
(2 dl)
2
burkar
Kontakt
Om oss
Cookies
×