Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: anette ahlen
4 port
Kyckling, Huvudrätt, Fest
Kyckling i Balsammarinad (förrätt För 6 Pers)
Ingredienser
6 st kycklingfile
15 dl vatten
6 msk fond
(kalvfond)
1,5 dl vinäger, rödvin
3 dl balsamvinäger
3 tsk soja
3 st lagerblad
6 st enbär
Vitlökshack
9 klyftor vitlök
(stora)
1,5 kruka rosmarin
1,5 kruka salvia
Marinad
1,5 dl olivolja
1,5 dl balsamvinäger
6 msk buljong, kalv
(från koket)
Gör så här
Låt vatten, fond, vinägern, sojan, lagerblad och enbär koka ihop i ca 30 minuter i en stor gryta.
Låt filéerna sjuda sakta i 12-15 minuter till innertemp visar 70 grader.
Vänd köttet efter halva tiden.
Ta upp köttet och kyl snabbt ner buljongen. Lägg tillbaka köttet och låt stå kallt i 6 timmar eller över natten.
Skär filéer i mycket tunna skivor. Strö över vitlökshack och ringla över marinad. Kyl i 2 timmar.
Servera på fat med sallad i mitten: krispsallad/ruccola/urkärnade tomater/päron/olja/balsam/flingsalt.
Kyckling, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
12 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Rosmarin
1,5
kruka
Salvia
1,5
kruka
Vitlök
(stora)
1
st
Kryddor & Smak
Balsamvinäger
1
flaska
Balsamvinäger
(Till Marinad)
1
flaska
Buljong, kalv
(från koket)
1
pkt
Enbär
1
burk
Fond
(kalvfond)
1
flaska
Lagerblad
1
påse
Vinäger, rödvin
1
flaska
Kött & Chark
Kycklingfile
1
kg
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Soja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×