Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Emelie Pauli
4 port
Köttfärs, Huvudrätt, Budget, Lättlagat, Fest
Kryddiga Färsspett med Honungsyoghurt
Ingredienser
1
/
2
kg potatis
1 msk rapsolja
1
/
2
tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g nötfärs
1
/
2
tsk spiskummin
1
/
2
tsk sambal oelek
1
/
2
st ägg
3
/
4
tsk salt
1
/
2
klyfta vitlök
(pressad)
1 dl matyoghurt
1
/
2
msk honung
Vitkålssallad
0,12 huvud vitkål
(strimla med osthyvel)
1
/
2
msk vinäger, vitvin
1
/
2
msk rapsolja
1
/
2
tsk ital. salladskrydda
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Skrubba och skär potatis i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda med rapsolja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen ca 30 minuter. Rör om efter halva tiden.
Blanda nötfärs med spiskummin, sambal oelek, ägg, salt och pressad vitlöksklyfta till en jämn smet i en bunke. Forma färsen runt träspett.
Lägg spetten i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen när ca 10 minuter av potatisens tillagningstid återstår.
Blanda matyoghurt med honung och servera till. Garnera gärna med lite klippt persilja. Servera till en vitkålssallad.
Köttfärs, Huvudrätt, Budget, Lättlagat, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
2 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Potatis
1
pkt
Vitkål
(strimla med osthyvel)
0,12
huvud
Vitlök
(pressad)
1
st
Kryddor & Smak
Ital. salladskrydda
1
burk
Salt
1
pkt
Salt
1
pkt
Spiskummin
1
burk
Svartpeppar
1
burk
Vinäger, vitvin
1
flaska
Kött & Chark
Nötfärs
200
g
Mejeri & Ost
Matyoghurt
1
dl
Ägg
1
pkt
Tillbehör
Honung
1
burk
Rapsolja
1
flaska
Rapsolja
(Till Vitkålssallad)
1
flaska
Världens mat
Sambal oelek
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×