Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Tillbehör
Av: Iréne
2 port
Övrigt, Tillbehör
Krämig Risotto*
Ingredienser
6 msk olivolja
60 g smör
3 st lök, gul
15 dl arborio-ris
(eller avorio-ris)
3 dl matlagningsvin, vitt
(eller annat vitt vin)
42 dl buljong, höns
3 st citron
90 g smör
3 dl parmesan
(färskriven)
3 dl basilika
(hackad)
Garnering
basilika
Gör så här
Skala och finhacka löken. Hetta upp en tjockbottnad kastrull och låt löken svetta i olja och smör. Rör ned riset och låt riskornen få en glasig hinna och löken bli transparent. Koka upp buljongen i en kastrull bredvid.
Slå sedan på vin och låt det koka in. Slå på lite av den kokande buljongen. Rör om och slå på lite mer buljong när vätskan har absorberats. Fortsätt så tills riset har lite tuggmotstånd kvar.Det tar ungefär 20 minuter. Var noga med att röra hela tiden så att risotton inte bränner fast. Dra kastrullen från plattan.
Tvätta citronen väl och raspa det yttersta gula på citronen och rör ner i risotton med lite av saften. Vänd ned smör, ost och basilika. Rör ut så att osten smälter och smaka av med salt och peppar. Lägg på ett lock och låt risotton vila 8 minuter.
Toppa med hyvlad parmesan och garnera med basilikablad.
Risotton är god att servera till kyckling eller fisk.
Övrigt, Tillbehör
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
12 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Frukt & Bär
Citron
3
st
Grönsaker
Basilika
(hackad)
1
kruka
Basilika
(Till Garnering)
6
krukor
Lök, gul
3
st
Kryddor & Smak
Buljong, höns
1
pkt
Matlagningsvin, vitt
(eller annat vitt vin)
1
flaska
Mejeri & Ost
Parmesan
(färskriven)
1
pkt
Smör
60
g
Smör
90
g
Pasta, Ris, Gryn
Arborio-ris
(eller avorio-ris)
1
påse
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×