Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Mikael Frödin
4 port
Köttfärs, Huvudrätt, Fest
Köttfärsbiffar med Senapschampinjoner
Ingredienser
150 g bacon
(tärnad)
400 g nötfärs
1 st lök, gul
1 dl ströbröd
1 dl mjölk, lätt
1 st ägg
1 tsk salt
1
/
2
tsk svartpeppar
250 g champinjon
(färska)
1 st rödlök
1 msk smör
2 dl grädde, matlagning
(mager)
1 tsk senap, dijon
1 nypa salt
(efter smak)
1 nypa svartpeppar
(efter smak)
0,8 kg potatis
Gör så här
1. Knaperstek det tärnade baconet. Låt fettet rinna av på en bit hushållspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Låt ströbrödet svälla i mjölken. Arbeta samman ströbrödsblandningen med köttfärsen, baconet, hackad löken, ägget, salt och peppar.
2. Forma fyra stora biffar. Bryn dem på båda sidor i en stekpanna och efterstek dem i ugnen i en ugnsform i ca 10 minuter.
3. Bryn undertiden den fint tärnade potatisen i en stekpanna med lite margarin eller olja. Salta och peppra.
4. Bryn champinjonerna i smör. Strimla och blanda i rödlöken och häll på grädde och senap, salta och peppra. Koka ihop i ca 1 minut.
5. Servera biffarna tillsammans med råstekt potatis och den krämiga champinjonröran.
Köttfärs, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Champinjon
(färska)
5
st
Lök, gul
1
st
Potatis
1
pkt
Rödlök
1
st
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Salt
(efter smak)
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Svartpeppar
(efter smak)
1
burk
Kött & Chark
Bacon
(tärnad)
1
pkt
Nötfärs
400
g
Mejeri & Ost
Grädde, matlagning
(mager)
2
dl
Mjölk, lätt
1,5
liter
Smör
500
g
Ägg
1
pkt
Skafferi
Ströbröd
1
pkt
Tillbehör
Senap, dijon
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×