Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: johannesabraham
4 port
Fläskkött, Huvudrätt, Lättlagat
Kassler - Mozzarellagratinerad
Ingredienser
500 g kassler
1 msk senap, fransk
(eller Dijonsenap)
1 kruka basilika
(helst färsk)
4 st tomat
250 g mozarella
(2 X 125 g)
Vitkålssallad
1 huvud vitkål
(300 g)
1 st purjolök
(10 cm)
1 st rödlök
+vinägrettdressing 2-3msk
Gör så här
Kan också serveras med pasta och en god örtsås till!
1. Sätt ugnen på »grill«, ca 225°C. Skär kasslern i cm-tjocka skivor och lägg på en ugnsplåt.
2. Bre ett tunt lager senap på skivorna. Lägg några basilikablad på varje skiva. Täck med tomatskivor.
3. Skiva mozzarellan och fördela över. Gratinera i ugnen på mellersta falsen tills osten smält och fått vacker färg.
4. Servera med vitkålssallad och grovt bröd.
Vitkålssallad
1. Strimla vitkål, purjolök och rödlök. Blanda med vinägrett. Smaka av med salt, peppar och socker. Låt ta smak 10-15 minuter före servering. Vänd ner persiljan vid servering.
Fläskkött, Huvudrätt, Lättlagat
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Basilika
(helst färsk)
1
kruka
Purjolök
(10 cm)
1
st
Rödlök
1
st
Tomat
4
st
Vitkål
(300 g)
1
huvud
Kött & Chark
Kassler
1
pkt
Mejeri & Ost
Mozarella
(2 X 125 g)
1
st
Tillbehör
Senap, fransk
(eller Dijonsenap)
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×