Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: feedtheDOG
6 port
Nötkött, Huvudrätt
Kalops
Ingredienser
2,67 kg högrev
4 st lök, gul
5,33 nypor vitpeppar
(efter behag)
4 st lagerblad
20 st kryddpeppar, hel
5,33 st morötter
5,33 filéer ansjovis
133,33 g smör
Ca: 10 dl vatten
3 msk mjöl till redning
Gör så här
Skär köttet i bitar på 3-4 centimeter.
Skala lökarna och dela dem i klyftor.
Peppra köttet ordentligt och bryn det i smör i omgångar i en stekpanna.
Lägg över det i en stor gryta.
Bryn också löken i smör och lägg över den i grytan.
Fräs ur stekpannan med ½ dl vatten och häll ner den sky som bildas i grytan med köttet och löken.
Lägg i lagerblad och kryddpeppar.
Häll i vattnet.
Låt grytan sjuda i 30 minuter till att börja med.
Skala morötterna, skär dem i 1 cm stubbar, och ansjovis lägg ner dem i grytan.
Låt sjuda i ytterligare 45 minuter eller lite längre.
Skaka mjöl och vatten i en burk med lock tills de är väl blandade. Rör ner redningen i grytan.
Sjud i 20 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera skånsk kalopsen med kokt potatis. Rårörda lingon
Nötkött, Huvudrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Fisk & Skaldjur
Ansjovis
1
burk
Grönsaker
Lök, gul
4
st
Morötter
1
pkt
Kryddor & Smak
Kryddpeppar, hel
1
burk
Lagerblad
1
påse
Vitpeppar
(efter behag)
1
burk
Kött & Chark
Högrev
2,67
kg
Mejeri & Ost
Smör
133,33
g
Kontakt
Om oss
Cookies
×