Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Huvudrätt
Av: Isabelle
4 port
Nötkött, Huvudrätt, Fest
Kalops
Ingredienser
1000 g oxhögrev
4 st lök, gul
4 st morötter
500 g champinjon
10 st lagerblad
2 msk kryddpeppar, hel
2 tsk timjan
2 msk tomatpuré
4 tärningar buljong, kött
maizena
Servera till
rödbetor, skivade
potatis
(kokt)
Gör så här
1.
Skär köttet i mindre bitar för att korta koktiden. Bryn köttet i en varm panna med smör.
2.
Skär ned morot, champinjoner och lök i lagom stora bitar, cirka 2-3 centimeter i diameter. Fräs grönsakerna i en rymlig kastrull med lite smör.
3.
Tillsätt lagerblad, timjan, kryddpeppar och tomatpuré. Låt fräsa med lite.
4.
Häll över köttet i kastrullen och täck med vatten. Tillsätt buljong och nejlika och låt puttra på låg värme i cirka 50 minuter.
5.
Sila av buljongen och häll den i en kastrull. Plocka bort lagerbladen.
6.
Smaka av buljongen med rödbetsspad, kryddpeppar, salt och peppar.
7.
Red med maizena tills den blir lätt simmig och lägg i grönsaker och kött. Rör om och låt koka upp.
8.
Servera kalopsen med persilja och rödbetor och potatis.
Nötkött, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Champinjon
5
st
Lök, gul
4
st
Morötter
1
pkt
Potatis
(kokt)
1
pkt
Kryddor & Smak
Buljong, kött
1
pkt
Kryddpeppar, hel
1
burk
Lagerblad
1
påse
Timjan
1
burk
Kött & Chark
Oxhögrev
1
st
Skafferi
Maizena
1
pkt
Tillbehör
Rödbetor, skivade
2
burkar
Tomatpuré
1
tub
Kontakt
Om oss
Cookies
×