Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Iréne
4 port
Nötkött, Huvudrätt
Het Gryta med Oxhögrev och Bönor*
Ingredienser
1 kg högrev
3 st paprika, röd
3 klyftor vitlök
5 st scharlottenlök
1 msk spiskummin
1 msk mejram
1 tsk kanel, malen
1,2 krm cayennepeppar
3 st lagerblad
3 msk tomatpuré
5 dl rödvin
1 liter vatten
1,5 msk oxbuljong, flytande
1 burk vita bönor
(i vatten)
salt
svartpeppar
maizena
Potatismos med citron
potatis
mjölk, standard
smör
1 klyfta vitlök
1 st citron
(rivet skal och saft)
1 dl persilja
(hackad)
salt
vitpeppar
strösocker
(en nypa)
Gör så här
Skär köttet i ca 4 x 4 cm stora bitar.
Skär paprikan i stora bitar och skiva vitlöksklyftorna tunt.
Fräs paprikorna, lökarna och vitlöken med spiskumminen, mejramen, kanelen och cayennepepparn. Lägg i lagerbladen och tomatpurén och låt fräsa i ytterligare ett par minuter.
Häll på rödvinet och låt det hela koka medan köttbitarna bryns i en panna.
Lägg de brynta köttbitarna i grytan bland de övriga ingredienserna. Häll lite vatten i pannan där köttet brynts och låt det koka med stekskyn, häll sedan över det i grytan.
Tillsätt buljongen och fyll på med mer vatten så att alla ingredienser i grytan täcks. Låt det koka i ca 1 timme.
Kontrollera att köttet är färdigt genom att smaka på det. Lyft sedan ur köttet och låt såsen koka ner till dess att den får en simmig konsistens. Tillsätt bönorna.
Red eventuellt av med lite maizenamjöl utrört i kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka köttet i grytan.
Potatismos:
Gör ett vanligt potatismos. Smaksätt moset med riven vitlök, lite citronskal, citronsaft, grovhackad persilja, salt, peppar och lite socker.
Nötkött, Huvudrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Frukt & Bär
Citron
(rivet skal och saft)
1
st
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Paprika, röd
3
st
Persilja
(hackad)
1
knippe
Potatis
1
pkt
Scharlottenlök
5
st
Vitlök
1
st
Vitlök
(Till Potatismos med citron)
1
st
Konserver
Vita bönor
(i vatten)
1
burk
Kryddor & Smak
Cayennepeppar
1
burk
Kanel, malen
1
burk
Lagerblad
1
påse
Mejram
1
burk
Oxbuljong, flytande
1
flaska
Salt
1
pkt
Salt
(Till Potatismos med citron)
1
pkt
Spiskummin
1
burk
Svartpeppar
1
burk
Vitpeppar
1
burk
Kött & Chark
Högrev
1
kg
Mejeri & Ost
Mjölk, standard
1,5
liter
Smör
500
g
Skafferi
Maizena
1
pkt
Strösocker
(en nypa)
1
pkt
Tillbehör
Tomatpuré
1
tub
Övrigt
Rödvin
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×