Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: John Petersson
4 port
Nötkött, Huvudrätt, Fest
Helstekt Oxfilé med Smörfrästa Kantareller
Ingredienser
2100 g oxfilé
Smörstekta kantareller
9 dl kantareller
(gula eller tratt)
3 msk smör
3 msk bladpersilja
Krämig savoykål
3 msk smör
12 dl savoykål
(strimlad)
3 st scharlottenlök
1,5 dl vitt vin
4,5 dl grädde, visp
Rödvinssky
3 msk smör
1,5 st lök, gul
3 klyftor vitlök
6 dl rött vin
1,5 msk fond, kalv
3 krm timjan
3 st lagerblad
1,5 msk maizena
3 nypor strösocker
3 nypor salt
3 krm svartpeppar
Garnering
1,5 kruka timjan
3 tsk flingsalt
(gourmet)
3 krm svartpeppar, grovm.
Gör så här
1. Börja med potatiskakan och den ska göras minst 3 tim i förväg för att man ska kunna skära den i skivor.
2. Sätt ugnen på 150 grader. Putsa oxfilén och stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Salta och peppra. Stek oxfilén medium med innertemperaturen ca 55 – 58 grader och låt filén sedan vila i folie ca 10 minuter.
3. Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör. Tillsätt vitt vin och grädde. Låt kålen sjuda på svag värme så att grädden kokar in och blir krämig. Smaka av med salt och peppar.
4. Gör rödvinsskyn genom att fräsa lök och vitlök i lite smör i en kastrull. Häll på rödvin och kalvfond tillsammans med timjan, socker och lagerblad. Låt skyn koka ner till hälften och red av med lite maizenamjöl. Sila skyn i en finmaskig sil och smaka av med salt och peppar.
5. Innan serveringen steks kantarellerna i smör och finstrimlad persilja tillsätts. Krydda med salt och peppar.
6. Skär potatiskakan i tjocka skivor och värm dem i ugnen eller i en stekpanna. Skiva upp oxfilén och lägg skivorna på den varma savoykålen. Strö de smörstekta kantarellerna ovanpå och garnera med färsk timjan, flingsalt och några varv från svartpepparkvarnen. Avsluta med att hälla på lite rödvinssky över köttet.
Nötkött, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
12 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Bladpersilja
1
knippe
Kantareller
(gula eller tratt)
0,5
liter
Lök, gul
1,5
st
Savoykål
(strimlad)
1
st
Scharlottenlök
3
st
Timjan
1,5
kruka
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Flingsalt
(gourmet)
1
pkt
Fond, kalv
1
flaska
Lagerblad
1
påse
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Svartpeppar, grovm.
1
burk
Timjan
1
burk
Kött & Chark
Oxfilé
2100
g
Mejeri & Ost
Grädde, visp
4,5
dl
Smör
500
g
Smör
(Till Krämig savoykål)
500
g
Smör
(Till Rödvinssky)
500
g
Skafferi
Maizena
1
pkt
Strösocker
1
pkt
Övrigt
Rött vin
1
st
Vitt vin
1
st
Kontakt
Om oss
Cookies
×