Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Eva Johansson Lönn
4 port
Fläskkött, Huvudrätt, Fest
Helstekt Fläskfilé i Gorgonzolasås
Ingredienser
1200 g fläskfile
500 g champinjoner, hela
2 dl creme fraiche
4 dl grädde, matlagning
200 g gorgonzola
1 msk maizena
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
4 msk persilja
(hackad)
Potatis- & squashgratäng
10 st potatis
(skalad, tunnskivad)
2 st squash
(sköljd, tunnskivad)
4 msk smör
(smält)
2 dl ost
(riven)
Gör så här
Skär bort den tunna hinnan på filéns tjocka ände. Bryn filén runt om i smör i en stekpanna. Lägg filén i en liten långpanna, stick in en köttermometer och stek filén i ugnen i 175 grader tills termometern visar 65–70 grader, cirka 15 minuter. Ta ut filén, lägg ugnsfolie över så att den håller sig varm. Skiva champinjonerna. Lättbryn dem i smör i en stekpanna med hög kant. Rör ner creme fraiche och grädde samt gorgonzola. Rör ner redningsmjöl om såsen önskas tjockare. Smaka av med konjak, salt och peppar. Skeda upp såsen i ett djupt serveringsfat. Skiva filén och lägg ovanpå såsen. Strö persilja över och servera med gratängen. Potatis- och squashgratäng: Smörj fyra ugnsfasta, låga portionsskålar. Lägg potatisskivor och squashskivor omlott. Pensla över med smör och strö på lite ost. Grädda gratängerna mitt i ugnen i 200 grader cirka 15 minuter tills osten fått färg och skivorna är mjuka.
Recept från Icakuriren
Fläskkött, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Delikatess
Gorgonzola
1
bit
Ost
(riven)
1
bit
Djupfryst
Persilja
(hackad)
1
pkt
Grönsaker
Potatis
(skalad, tunnskivad)
1
pkt
Squash
(sköljd, tunnskivad)
2
st
Konserver
Champinjoner, hela
1
burk
Kryddor & Smak
Svartpeppar
1
burk
Kött & Chark
Fläskfile
1200
g
Mejeri & Ost
Creme fraiche
2
dl
Grädde, matlagning
4
dl
Smör
(smält)
500
g
Skafferi
Maizena
1
pkt
Salt
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×