Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Huvudrätt
Av: Joakim
2 port
Fisk, Huvudrätt, Vardag
Havets Wallenbergare med Krossad Potatis
Klassiska wallenbergare på torsk med dill och citron. Serveras med krossad potatis med brynt smör.
Ingredienser
Havets wallenbergare
1500 g torskrygg
5 st ägg
4 tsk salt
10 krm svartpeppar
2,5 st citron
2,5 krukor dill
2,5 dl grädde, matlagning
2,5 msk olivolja
Tillbehör
1750 g potatis, fast
1 tsk salt
7,5 msk smör
750 g ärter
(gröna)
2,5 st citron
5 krm salt
Gör så här
1.
Tillbehör: Skala och koka potatisen i saltat vatten.
2.
Havets wallenbergare: Skär fisken i mindre bitar. Mixa samman fisk, äggula, salt, peppar, rivet citronskal, citronsaft och dill i en matberedare till en färs. Tillsätt grädden i en tunn stråle medan du fortsätter mixa.
3.
Forma 4 biffar och stek dem i olja i en medelvarm stekpanna ca 4-5 min/sida.
4.
Tillbehör: Bryn smöret i en liten kastrull.
5.
Sila av potatisvattnet och mosa samman potatisen med det brynta smöret.
6.
Värm ärtorna i en kastrull på spisen i 1 min. Sila av vattnet och blanda ärtorna med rivet citronskal och en nypa salt.
7.
Servera wallenbergarna med krossad potatis och ärtor.
Fisk, Huvudrätt, Vardag
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Torskrygg
1
pkt
Ärter
(gröna)
1
pkt
Frukt & Bär
Citron
2,5
st
Citron
(Till Tillbehör)
2,5
st
Grönsaker
Dill
1
knippe
Potatis, fast
1
kg
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Salt
(Till Tillbehör)
1
pkt
Salt
(Till Tillbehör)
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Mejeri & Ost
Grädde, matlagning
2,5
dl
Smör
500
g
Ägg
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×