Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Lena Larsson
4 port
Fläskkött, Huvudrätt
Grillad Fläskkarré
Ingredienser
1 bit fläskkarre
(500 g)
Marinad
1,5 dl olivolja
3 msk vatten
1,5 msk rosmarin
2 st lagerblad
(smulade)
1 st chili, röd
(liten, torkad, smulad)
1,5 tsk havssalt
1 krm svartpeppar
Till servering
1 st citron
(rivet skal)
1 dl persilja
(finhackad)
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till
marinaden i en skål och häll över
i en kraftig plastpåse. Spara lite av
marinaden till pensling. Lägg köttet
i påsen och tillslut väl. Marinera i
kylskåp i 1 timme och därefter lika
länge i rumstemperatur. Vänd köttet
ett par gånger under marineringstiden.
2. Tänd grillen.
3. Blanda rivet citronskal och persilja.
4. Pensla grillgallret med lite matolja,
och grilla karréskivorna hastigt,
ca 2 minuter på varje sida. Pensla
flitigt med den sparade marinaden.
5. Lägg det grillade köttet på ett
stort fat. Strö över citron och persiljeblandningen.
Servera köttet varmt,
gärna tillsammans med rissalladen
på nästa uppslag. Grönsaksspetten
här till höger är också goda att
servera till köttet.
Receptet kommer från Paolo Robertos bok Mina vänners mat.
Fläskkött, Huvudrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
4 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Frukt & Bär
Citron
(rivet skal)
1
st
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Chili, röd
(liten, torkad, smulad)
1
st
Persilja
(finhackad)
1
knippe
Rosmarin
1
kruka
Kryddor & Smak
Havssalt
1
pkt
Lagerblad
(smulade)
1
påse
Svartpeppar
1
burk
Kött & Chark
Fläskkarre
(500 g)
4
skivor
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×