1. Värm ugnen till 250 grader.
2. Tärna 1 aubergine och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja och 1 krm salt. Tillaga i övre delen av ugnen 18-20 min.
3. Tillaga 1 förp ciabatta under auberginen 7-8 min.
4. Skala 1/2 gurka. Halvera gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär gurkan i skivor. Dela 1 ask cocktailtomater. Skär tunna ringar av 1 rödlök. Lägg allt i en skål tillsammans med 1 förp snackoliver (avrunna)
5. Blanda ner 2 tsk torkad oregano, 2 tsk rödvinsvinäger, 1 tsk olivolja, 1 krm salt och lite nymald svartpeppar.
6. Aubergineröra: Lägg hälften av den ugnsbakade auberginen i en bunke. Tillsätt 1 vitlöksklyfta (pressad), 2 tsk olivolja, 1 tsk rödvinsvinäger, 1 krm spiskummin och 1/2 krm salt. Mixa slät med stavmixer.
7. Smula sönder 100 g fetaost. Tillsätt resten av den rostade auberginen och fetaost till salladen.
8. Servera grekisk sallad med aubergineröra och nybakat bröd.