Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Smårätter
Av: Joakim
2 port
Skaldjur, Smårätter, Fest
Allt om Mat
Gratinerad Hummer
Fyll hummerhalvor med en smakrik, krämig fyllning och gratinera med riven parmesanost.
Ingredienser
4 st hummer, färsk
(300-400g)
8 st schalottenlök
16 st champinjon
8 msk smör
4 tsk sherry, torr
2 dl dill
(Hackad)
4 msk maizena
4 dl vispgrädde
(Laktosfri)
4 krm salt
2 krm cayennepeppar
2 dl parmesan
(Finriven)
Tillbehör
8 port haricots verts
8 port schalottenlök
4 st citron
8 port olivolja
Gör så här
1.
Halvera hummern genom att sätta i kniven bakom huvudet och skära ner genom stjärten. Vänd hummern och skär igenom huvudet.
2.
Plocka bort magsäcken, som sitter långt fram närmast huvudet. Dra bort tarmen.
3.
Knäck klorna med nötknäckare. Plocka ut kött och eventuell rom ur kropp och klor. Skär köttet i bitar.
4.
Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka schalottenlöken. Ansa och skär svampen i bitar. Fräs lök och svamp i smör på medelvärme 2–3 min . Rör ner sherryn.
5.
Vänd ner hummerkött och dill. Pudra över majsstärkelsen. Häll på grädden och koka upp. Krydda med salt och peppar.
6.
Lägg hummerskalen i en ugnssäker form. Fördela hummersåsen i skalen. Strö över parmesanosten. Gratinera högt upp i ugnen ca 5 min. Servera med förvällda haricots verts, brynt lök och citronolja.
Skaldjur, Smårätter, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Haricots verts
1
pkt
Fisk & Skaldjur
Hummer, färsk
(300-400g)
4
st
Frukt & Bär
Citron
4
st
Grönsaker
Champinjon
16
st
Dill
(Hackad)
1
knippe
Schalottenlök
8
st
Schalottenlök
(Till Tillbehör)
1
st
Kryddor & Smak
Cayennepeppar
1
burk
Salt
1
pkt
Mejeri & Ost
Parmesan
(Finriven)
1
pkt
Smör
500
g
Vispgrädde
(Laktosfri)
4
dl
Skafferi
Maizena
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Världens mat
Sherry, torr
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×