Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Av: Iréne
8 personer
Övrigt, Lättlagat, Fest, Bakning
Godaste Kladdkakan*
Ingredienser
100 g smör
2 st ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1
/
2
tsk salt
50 g choklad, mörk 70%
Till formen
kokosflingor
Täcke
100 g nougat, mjuk
kokosflingor
Serveringsförslag
vispgrädde
glass vanilj
(mjukrörd)
hallon
(eller jordgubbar)
Gör så här
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa samman ägg och socker med handvisp.
5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
8. Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en lagom kladdig konsistens, under den krackelerade ytan, känner du med en sticka redan efter 15 minuter.
9. Ta ut kakan och hyvla på ett lager nougat. Bred ut över ytan när nougaten smält. Strö kokosflingor över ytan låt svalna och ställ in i kylen.
Servera med mjukrörd vaniljglass eller vispad grädde och gärna färska bär.
Övrigt, Lättlagat, Fest, Bakning
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 personer
Portioner
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Glass vanilj
(mjukrörd)
1
pkt
Frukt & Bär
Hallon
(eller jordgubbar)
0,5
liter
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Mejeri & Ost
Smör
100
g
Vispgrädde
3
dl
Ägg
1
pkt
Skafferi
Choklad, mörk 70%
50
g
Kakao
1
pkt
Kokosflingor
1
påse
Kokosflingor
(Till Täcke)
1
påse
Nougat, mjuk
1
st
Socker
1
pkt
Vaniljsocker
1
burk
Vetemjöl
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×