Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Av: Susanna Tunberg
24 st
Övrigt, Lättlagat, Bakning
Goda Frallor
Ingredienser
1,04 g jäst
0,21 dl vatten
(fingervarmt)
0,04 dl mjölk
0,08 tsk salt
0,04 msk honung
0,04 msk honung
0,21 dl mjöl ex. dinkel o råg
(man får ta det man har )
0,33 dl vetemjöl
Fyllning
oliver
(Om man vill, hackade)
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Blanda vatten och mjölk och häll lite över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt resten av vatten- och mjölkblandning, salt och honung.
Rör ner fullkornsvetemjöl och det mesta av vetemjölet (spara ca 1 dl till utbakningen).
Arbeta snabbt ihop den lösa degen.
Strö över lite vetemjöl, täck med bakduk och låt degen jäsa 1–1 ½ timme. Den ska bara jäsa en gång.
Strö ut ca ½ dl vetemjöl på bakbordet och tippa försiktigt ut den lösa degen. Obs! Knåda inte – jäsbubblorna ska vara kvar.
Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, ca ½ dl.
Platta försiktigt och lätt ut degen med handen till ca 30 x 40 cm.
Skär snabbt degen i 6–7 cm smala remsor. Dela varje remsa i 2–3 delar på snedden. Det gör ingenting om bröden inte får samma form, bara de får ungefär samma storlek.
Vik ihop remsorna på mitten och lägg bröden (de är fortfarande lösa) på plåtar med bakplåtspapper eller direkt på perforerade plåtar.
Grädda genast i intervallånga 230º (eller om ni inte har ånga i ugnen så kan ni slänga in en isbit varje minut i 5 minuter från det att ugnen är varm.
Ändra till varmluft 230˚ (eller vanlig ugn 250˚) och fortsätt grädda i ytterligare 5-6 minuter tills bröden får fin, ljusbrun färg.
Låt svalna på galler utan bakduk, så blir brödskorpan härligt frasig.
Övrigt, Lättlagat, Bakning
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
1 st
Portioner
1 st
2 st
4 st
6 st
8 st
10 st
12 st
15 st
20 st
25 st
30 st
40 st
70 st
Lägg receptet till inköpslistan
Delikatess
Oliver
(Om man vill, hackade)
0,04
hg
Godis & Dricka
Vatten
(fingervarmt)
1
flaska
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Mejeri & Ost
Jäst
1
pkt
Mjölk
1
pkt
Skafferi
Vetemjöl
1
pkt
Tillbehör
Honung
1
burk
Honung
1
burk
Övrigt
Mjöl ex. dinkel o råg
(man får ta det man har )
1
st
Kontakt
Om oss
Cookies
×