Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Efterrätt
Av: Iréne
8 port
Övrigt, Efterrätt
Glace Au Four (en 70-talsklassiker)*
Ingredienser
1,5 st tårtbotten
(av maräng)
2,25 dl sorbet-glass
(jordgubb el. hallon)
3
/
4
liter glass, paket
(vaniljsmak)
37,5 g dajm
(krossad)
1,88 msk mandellikör
Maräng
3 st ägg
(endast vitorna)
1,12 dl strösocker
3
/
4
st citron
(endast rivet skal)
Garnering
mandelspån
Gör så här
Lägg en maräng(botten) på springform med löstagbar botten. Ställ in i frysen.
Ta ut sorbeten ur förpackningen, skär i små kuber, frys in igen.
Vispa vaniljglassen mjuk, blanda i dajm och mandellikör.
Bred hälften av vaniljglassen i botten på formen, lägg på sorbet och resten av vaniljglassen.
Tryck på en marängbotten som lock. Plasta och ställ in i frysen.
Marängen:
Koka upp ett vattenbad på spisen. Häll äggvitan, sockret och citronskalet i en skål som passar kastrullen. Vispa med elvisp tills sockret löst sig. Marängen får inte kännas kornig.
Ta skålen ur vattenbadet och fortsätt vispa till en maräng, ca 6 minuter.
Tag av den löstagbara kanten på formen och bred ur marängen på den frysta glassen, det måste vara riktigt tätt så inte glassen smälter i ugnen! Strö över mandelsspån.
Sätt åter på kanten, plasta och sätt in i frysen.
Här kan den stå fram till...
Serveringsdags!
Sätt ugnen på 220 grader. Ta ut formen ur frysen, tag av plasten och sätt in den så långt ner i ugnen som möjligt i 7-10 minuter. Marängen ska få en jämn gyllenbrun färg.
Övrigt, Efterrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Bröd & Kex
Tårtbotten
(av maräng)
1,5
st
Djupfryst
Glass, paket
(vaniljsmak)
1
pkt
Sorbet-glass
(jordgubb el. hallon)
1
pkt
Frukt & Bär
Citron
(endast rivet skal)
0,75
st
Godis & Dricka
Dajm
(krossad)
1
st
Mejeri & Ost
Ägg
(endast vitorna)
1
pkt
Skafferi
Mandelspån
0,75
påse
Strösocker
1
pkt
Övrigt
Mandellikör
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×