Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Chris Wesslén
4 port
Fisk, Huvudrätt
Fylld Laxfilé med Örtsås
Ingredienser
1200 g laxfile
(delas i fyra bitar)
4 tsk rosépeppar
Fyllning till laxen
4 tsk rosépeppar
2 hg fetaost
4 msk creme fraiche, lätt
2 krukor basilika
Örtsås
2 st lök, gul
(hackas)
4 klyftor vitlök
(hackas)
1 msk margarin
4 dl buljong, fisk
2 msk vetemjöl
4 dl creme fraiche, lätt
2 msk citron
(saften av en citron)
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta de fyra portionsbitarna av laxen och skär en skåra i mitten av varje bit. Skär inte igenom fisken helt. Lägg fiskbitarna i en smord ugnsfast form. Salta och peppra (rosépepparkornen ska krossas i handen).
Blanda fetaosten, creme fraichen och ungefär 1 dl av basilikabladen. Kör med en stavmixer eller hacka basilikabladen före man blandar ihop det med osten och creme fraichen.
Lägg fyllningen i "fickan" på laxbitarna. In i ugnen cirka 15 minuter.
Fräs den gula löken och vitlöken i margarinet. Häll över buljongen. Häll allt i en kastrull. Koka upp. Blanda i vetemjölet i cremefraichen och rör ner i buljongen. Låt såsen småkoka några minuter. Hacka resterande delen av basilikan och blanda ner detta samt citronsaft. Salta och peppra (svartpeppar).
Servera med kokt potatis och sallad.
Fisk, Huvudrätt
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Delikatess
Fetaost
2
hg
Djupfryst
Laxfile
(delas i fyra bitar)
1
pkt
Frukt & Bär
Citron
(saften av en citron)
1
st
Grönsaker
Basilika
2
krukor
Lök, gul
(hackas)
2
st
Vitlök
(hackas)
1
st
Kryddor & Smak
Buljong, fisk
1
pkt
Rosépeppar
1
burk
Rosépeppar
(Till Fyllning till laxen)
1
burk
Mejeri & Ost
Creme fraiche, lätt
2
dl
Creme fraiche, lätt
(Till Örtsås)
4
dl
Margarin
500
g
Skafferi
Vetemjöl
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×