Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Pernilla Magnusson
6 port
Fläskkött, Huvudrätt, Fest
Fläskfilé med Bacon & Vinbär
Ingredienser
1066,67 g fläskfile
13,33 skivor bacon
salt
svartpeppar
1,33 msk enbär
0,67 dl vatten
4 dl grädde, matlagning
0,67 msk gelé
(vinbär)
100 g ost
(Dana Blue grönmögel)
2,67 tsk soya
(Garnering:)
vinbär
timjan
(färsk)
Gör så här
Ugn: 200°
1. Putsa fläskfilén och salta och peppra den lätt. Vira baconskivorna runtom.
2. Stek köttet vackert gyllene runtom och lägg det i en eldfast form. Krossa enbären och lägg dem i formen tillsammans med vatten.
3. Ställ formen mitt i ugnen och stek köttet klart, ca 30-35 minuter.
4. Ta upp filéerna och vira in dem i folie. Sila vätskan och häll den i en kastrull. Tillsätt grädde och låt det koka upp. Riv osten och rör ner den i såsen. Låt den smälta. Smaka av med gelé och soja.
5. Ta bort folien och skär köttet i ganska tjocka skivor. Lägg det i en form och häll eventuellt såsen bredvid. Garnera med bär och färska örter. Bjud hasselbackspotatis, en god grönsallad och gelé till.
Fläskkött, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Timjan
(färsk)
1,33
kruka
Kryddor & Smak
Enbär
1
burk
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Kött & Chark
Bacon
1
pkt
Fläskfile
1066,67
g
Mejeri & Ost
Grädde, matlagning
4
dl
Ost
(Dana Blue grönmögel)
1
st
Tillbehör
Gelé
(vinbär)
1
burk
Soya
(Garnering:)
1
flaska
Övrigt
Vatten
0,67
dl
vinbär
0
st
Kontakt
Om oss
Cookies
×