1. Gör först tzatzikin genom att grovriva ½ gurka och lägg i ett durkslag. Strö ca ½ tsk salt över gurkan och blanda runt. Låt sedan stå och rinna av.
2. Riv 3 st morötter (ca 150 gram). Pressa över lite citronsaft.
3. Pressa ner 1 vitlöksklyfta i 2 dl turkisk yoghurt. Krama ur så mycket vatten som möjligt ur gurkan och blanda ner i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka upp potatisvatten i en kastrull. Skala 700 gram potatis och koka tills de är genommjuka, ca 20-25 min.
5. Gör biffarna under tiden potatisen kokar. Blanda 2 msk ströbröd med 1,5 dl mjölk.
6. Finhacka ½ gul lök och blanda ihop den med ströbrödet.
7. Tillsätt 1 ägg, 2 tsk torkad basilika, 1 tsk salt, 2 krm peppar och 500 gram nötfärs och blanda till en jämn smet.
8. Dela 100 g fetaost i åtta delar. Forma åtta biffar av färsen och fyll varje biff med en bit fetaost.
9. Stek på medelhög värme tills biffarna är genomstekta.
10. Pressa potatisen i potatispress.