Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Eva Johansson Lönn
4 port
Fläskkött, Huvudrätt, Fest
Festfilé med Smak av Apelsin & Potatistoppar
Ingredienser
1500 g fläskfile
salt
svartpeppar
(eller vitpeppar)
5 msk smör
2,5 st lök, gul
7,5 dl vatten
2,5 tärningar buljong, kött
2,5 st apelsin
(saft + skal)
1,25 tsk maizena
(+ vatten)
Potatistoppar
potatismos
(3 portioner)
5 st ägg
(äggulor)
2,5 dl ost
(gärna parmesan)
salt
vitpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225º.
2. Tillaga potatismoset enligt anvisningar, men ta en aning mindre vatten så moset blir fast. Rör ner äggulor och riven ost i moset och smaka av med salt och peppar. Spritsa eller klicka ut moset till toppar på bakplåt.
3. Ta bort fett och hinnor på fläskfilén och dela den i tre bitar. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det runt om i smör i en stekpanna. Flytta över köttet till en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 15 minuter tillsammans med potatistopparna.
4. Fräs löken mjuk i stekpannan. Häll på vatten, buljongtärning och apelsinsaft och koka såsen i 5 minuter. Red såsen med maizenamjöl utrört med lite vatten.
5. Skär apelsinskalet i tunna strimlor och koka dem mjuka några minuter i vatten. Låt rinna av.
6. Skär köttbitarna i cm-tjocka skivor och lägg ner dem i såsen. Strö över apelsinskalen och servera med potatistoppar och någon kokt grönsak.
Fläskkött, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
10 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Frukt & Bär
Apelsin
(saft + skal)
2,5
st
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Lök, gul
2,5
st
Kryddor & Smak
Buljong, kött
1
pkt
Salt
1
pkt
Salt
(Till Potatistoppar)
1
pkt
Svartpeppar
(eller vitpeppar)
1
burk
Vitpeppar
1
burk
Kött & Chark
Fläskfile
1500
g
Mejeri & Ost
Ost
(gärna parmesan)
1
st
Smör
500
g
Ägg
(äggulor)
1
pkt
Skafferi
Maizena
(+ vatten)
1
pkt
Potatismos
(3 portioner)
1
pkt
Kontakt
Om oss
Cookies
×