Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Emelie Pauli
4 port
Grönsaker, Huvudrätt, Fest
Falafelspett med Fetasallad
Ingredienser
10,5 dl couscous, fullkorn
15 dl vatten
3 tärningar buljong, grönsak
1,5 st lök, gul
6 klyftor vitlök
10,5 dl kikärtor
3 st ägg
1,5 tsk salt
3 krm cayennepeppar
6 tsk spiskummin
6 msk vatten
3 dl sesamfrön
3 msk olivolja
(stekning)
60 g smör
(stekning)
Sallad
300 g fetaost
6 st tomat
3 st paprika, grön
(strimlad)
3 st lök, röd
3 msk olivolja
3 nypor citron
(pressad)
3 nypor salt
3 nypor svartpeppar
Gör så här
Koka mycket couscous på en gång så att det räcker både till spetten och som tillbehör, dvs koka ca 5 portioner couscous.
1. Koka upp vattnet med buljongtärning. Koka couscousen enligt anvisningar på paketet tillsammans med buljong och låt svalna lite. Skär löken i bitar och lägg i en mixer. Pressa i vitlök. Tillsätt couscous, kikärter, ägg, salt, cayennepeppar, spiskummin och vatten.
2. Mixa till en slät konsistens. Forma till avlånga rullar och rulla i sesamfrön. Stek 10-15 minuter i en blandning av olivolja och smör på medelvärme utan att de bränns. Stick in pinnar. Blanda ihop salladen och servera med spetten och couscous.
Näringsinnehåll:
Kalorier: 480 kcal
Grönsaker, Huvudrätt, Fest
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
12 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Frukt & Bär
Citron
(pressad)
1
st
Godis & Dricka
Vatten
1
flaska
Vatten
1
flaska
Grönsaker
Lök, gul
1,5
st
Lök, röd
3
st
Paprika, grön
(strimlad)
3
st
Tomat
6
st
Vitlök
1
st
Konserver
Kikärtor
1
burk
Kryddor & Smak
Buljong, grönsak
1
pkt
Cayennepeppar
1
burk
Salt
1
pkt
Salt
(Till Sallad)
1
pkt
Spiskummin
1
burk
Svartpeppar
1
burk
Mejeri & Ost
Fetaost
1
pkt
Smör
(stekning)
60
g
Ägg
1
pkt
Pasta, Ris, Gryn
Couscous, fullkorn
1
pkt
Skafferi
Sesamfrön
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
(stekning)
1
flaska
Olivolja
(Till Sallad)
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×