Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: FiKkE
4 port
Kyckling, Huvudrätt, Budget
Djävulskyckling
Ingredienser
1
/
2
st kyckling, hel
1
/
2
dl olivolja
1
/
4
dl citron
(saften)
1,5 klyfta vitlök
1
/
2
st chili, röd
1 st scharlottenlök
1,5 msk persilja
(hackad)
25 g smör
flingsalt
(efter tycke)
svartpeppar
(efter tycke)
Gör så här
1. Dela kycklingen längs med bröstbenet så det blir två halvor. Lägg dem i en form.
2. Blanda olivolja, pressad citron, vitlök och chili med 2 tsk flingsalt och generöst med nymalen peppar. Häll marinaden över kycklingen och gnid in den. Täck över med plastfolie. Låt marinera i kylen i minst en timme eller över natten. Vänd då och då.
3. Blanda schalottenlök och persilja med smöret och en nypa salt.
4. Sätt ugnen på 250 grader grill och ställ in kycklingen under grillelementet med skinnsidan upp. Grilla tills skinnet fått lite färg och blivit krispigt. Vänd och grilla undersidan lika länge.
5. Sänk värmen till 175 grader. Gnid in det smaksatta smöret runt kycklingen och placera den i mitten av ugnen. Salta och peppra och stek i ugnen ca 50 minuter tills klar vätska rinner ut när du skär snitt i lårets tjockaste del. Innertemperaturen ska vara 82 grader.
Kyckling, Huvudrätt, Budget
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
2 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Kyckling, hel
0,5
st
Frukt & Bär
Citron
(saften)
1
st
Grönsaker
Chili, röd
0,5
st
Persilja
(hackad)
1
knippe
Scharlottenlök
1
st
Vitlök
1
st
Kryddor & Smak
Flingsalt
(efter tycke)
1
pkt
Svartpeppar
(efter tycke)
1
burk
Mejeri & Ost
Smör
25
g
Tillbehör
Olivolja
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×