Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
0,0
0
Huvudrätt
Av: Lotta Kruse
4 port
Fisk, Huvudrätt, Påsk, I ugn
Två Små Kök
Dill och Senapsbakad Lax med Pepparot och Citron
Lax med goda smakkompisar som du fixar på ett kick!
Ingredienser
1200 g laxfile
(Färsk eller upptinad)
4 krukor dill
4 dl creme fraiche
4 msk dijonsenap
2 tsk salt
4 krm svartpeppar
Tillbehör
8 port potatis
(Kokt, pressad)
pepparrot
(riven)
2 st citron
(klyftor)
2 pkt sugarsnaps
Gör så här
1.
Skala och koka potatis till fyra personer.
2.
Blanda crème frâichen med dill, dijonsenap, salt och svartpeppar.
3.
Lägg laxen i en smord, ugnssäker form. Bred röran ovanpå och tillaga i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter (Kolla om laxen är klar med en gaffel eller kniv, eller ha koll på innertemperatuSkaren som ska vara 56 grader).
4.
Under tiden, fräs dina sugar snaps några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar.
5.
Servera laxen med pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps. Garnera ev. med dillvippor.
Fisk, Huvudrätt, Påsk, I ugn
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Laxfile
(Färsk eller upptinad)
1
pkt
Frukt & Bär
Citron
(klyftor)
2
st
Grönsaker
Dill
1
knippe
Pepparrot
(riven)
1
bit
Potatis
(Kokt, pressad)
1
pkt
Sugarsnaps
2
pkt
Kryddor & Smak
Salt
1
pkt
Svartpeppar
1
burk
Mejeri & Ost
Creme fraiche
4
dl
Tillbehör
Dijonsenap
1
burk
Kontakt
Om oss
Cookies
×