Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Joakim
4 port
Kyckling, Huvudrätt, Gryta, Vardag, Koka
Mitt kök
Coq Au Vin
Smakrik gryta från Bourgogne som kan tillagas med både kött och fågel. Det är vanligt att man använder lokalt vin för att ge rätten karaktär. Servera med baguette!
Ingredienser
1,5 st kyckling, hel
15 dl matlagningsvin, rött
(Lokalt Bourgogne)
1,5 st morötter
3 st lagerblad
300 g sidfläsk
(rökt)
600 g champinjon
1,5 tsk strösocker
1,5 påse steklök
(400g)
3
/
4
msk maizena
1,5 st salt
(efter smak)
1,5 st svartpeppar
(efter smak)
1,5 kruka timjan
(färsk, efter smak)
1,5 kruka rosmarin
(färsk, efter smak)
1,5 st olivolja
(för stekning)
Gör så här
1.
Stycka upp kycklingen i bitar, lår, bröst och vingar. Lägg bitarna i en gryta. Slå på 9 dl av vinet.
2.
Skala och skiva morötterna. Lägg i skivorna och lagerbladen i grytan. Koka upp och låt grytan sjuda långsamt i 1–1 ½ timme, tills kycklingen är genomkokt.
3.
Tärna och stek fläsket, låt det rinna av på en bit hushållspapper. Spara fettet från fläsket, dela och stek champinjonerna i fettet. Häll på rödvinet som är kvar och strösocker och glasera champinjonerna genom att låta dem sjuda ett par minuter i vinet så att de blir glansiga och fina.
4.
Skala och stek smålökarna i olivolja. Lägg i fläsket, champinjonerna och lökarna i grytan. Koka upp och rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och red av grytan med majsstärkelsen.
5.
Smaka av med salt och peppar. Strö över färska örter.
Kyckling, Huvudrätt, Gryta, Vardag, Koka
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
6 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Djupfryst
Kyckling, hel
1,5
st
Grönsaker
Champinjon
5
st
Morötter
1
pkt
Rosmarin
(färsk, efter smak)
1,5
kruka
Steklök
(400g)
1
st
Timjan
(färsk, efter smak)
1,5
kruka
Kryddor & Smak
Lagerblad
1
påse
Matlagningsvin, rött
(Lokalt Bourgogne)
1
flaska
Svartpeppar
(efter smak)
1
burk
Kött & Chark
Sidfläsk
(rökt)
1
bit
Skafferi
Maizena
1
pkt
Salt
(efter smak)
1
pkt
Strösocker
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
(för stekning)
1
flaska
Kontakt
Om oss
Cookies
×