Start
Inköpslista
Recept
Logga in
RECEPT
- matrecept för hela familjen
Dela
Meny
Utskrift
Skriv ut
Skriv ut receptet
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
OBS!
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Skriv ut inkösplistan!
Inköpslistan öppnas som en PDF fil som du sedan kan skriva ut på din skrivare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
Skicka receptet med e-post
?
Liten text
Normal text
Stor text
Extra stor text
×
Status:
×
Välj matbutik!
Du kan skapa egna matbutiker under "Mina Sidor" och välja den ordning på kategorierna som passar just din mataffär bäst. Standard matbutik sorteras alfabetiskt.
Text storlek!
Välj vilken text storlek du önskar på din utskrift.
Ange mottagare och avsändare !
Ange e-postadress för mottagare och avsändare.
TIPS! Vik inköpslistan på längden så får du en lätthanterlig lista när du handlar.
bild saknas
0,0
0
Huvudrätt
Av: Marika
4 port
Övrigt, Huvudrätt, Vegetariska
Chana Masala
Ingredienser
16 dl kikärtor, torkade
(blötlagda och kokade)
6 msk olivolja
(annan olja går också bra)
6 st lök, gul
(finhackade)
4 klyftor vitlök
(finhackade)
2 msk koriander
2 msk spiskummin
2 tsk garam masala
2 krm chilipulver
2 tsk gurkmeja
2 tsk salt
2 st tomat
(hackad)
5 cm ingefära, färsk
(finhackad)
4 msk tomatpuré
(kan ökas till 3 msk)
3 dl grädde, matlagning
(kokosmjölk går också bra)
Gör så här
1. Se till att kikärtorna är klara innan du börjar med masalan. Kikärtor på burk funkar, men allra godast blir det med torkade som man kokar själv.
2. Stek den finhackade löken i oljan på ganska hög värme tills den är brun i färgen utan att vara bränd. Blanda i vitlöken och stek.
3.Tillsätt de torkade kryddorna och blanda sedan i tomaten och ingefäran. Häll i lite vatten, ca 0,5dl.
4. Låt puttra under lock en stund till en tjock massa.
5. Tillsätt tomatpure'n och grädden, rör om ordentligt och blanda i kikärtorna.
6.Späd med vatten tills den blir lagom tjock, tillsätt lite färsk koriander om du tycker om det och låt puttra under lock ca 15 min.
Övrigt, Huvudrätt, Vegetariska
-
?
st
ask
dl
g
hg
kg
liter
pkt
st
bit
bukett
burk
cm
filé
flaska
huvud
klase
knippe
kruka
limpa
låda
par
port
påse
rulle
skiva
tub
?
×
Klicka på
Lägg receptet till inköpslistan
för att få med ingredienserna på din lista. Glöm inte att först bocka av de varor du redan har hemma.
Receptet ligger med på din inköpslista!
Lägg receptet till inköpslistan
8 port
Portioner
2 port
4 port
6 port
8 port
10 port
12 port
Lägg receptet till inköpslistan
Grönsaker
Ingefära, färsk
(finhackad)
1
st
Lök, gul
(finhackade)
6
st
Tomat
(hackad)
2
st
Vitlök
(finhackade)
1
st
Kryddor & Smak
Chilipulver
1
burk
Garam masala
1
burk
Gurkmeja
1
burk
Koriander
1
burk
Salt
1
pkt
Spiskummin
1
burk
Mejeri & Ost
Grädde, matlagning
(kokosmjölk går också bra)
3
dl
Skafferi
Kikärtor, torkade
(blötlagda och kokade)
1
pkt
Tillbehör
Olivolja
(annan olja går också bra)
1
flaska
Tomatpuré
(kan ökas till 3 msk)
1
tub
Kontakt
Om oss
Cookies
×